Grobari su okružili Obradovićevog fiću. Pogledajte što je slijedilo

Screenshot: Telegraf

PARTIZAN je osvojio regionalnu košarkašku ligu pobjedom nad Crvenom zvezdom 96:85 za ukupnih 3:2 u finalnoj seriji. Igrači i navijači Partizana burno su slavili prvu regionalnu titulu nakon deset godina, a posebno sretan bio je njihov trener. Željko Obradović (63) osvojio je čak devet europskih naslova, ali najtrofejniji trener je prvi regionalni slavio kao euroligaški.

U dvorani za medije krcate beogradske Arene Obradović je dobio gromoglasni pljesak po dolasku na konferenciju za medije, koja je na kraju prekinuta tako što su košarkaši Partizana upali i polijevali trenera vodom uz skandiranje "Uzmi, Željko, eurotitulu".

"Krenuo bih od najvećeg zadovoljstva, a to je da su navijači Partizana postali šampioni u svakom smislu. S ovolikim brojem njih da nije pao papir, novčić, bilo je ovo pravo finale kakvo zaslužuju Partizan i Zvezda, bez prekida. Cijelu sezonu su bili uz nas, probili su sve rekorde, ali taj broj je rastao i pokazivali su da vjeruju i kada smo imali loše razdoblje u Euroligi, uz delikatan period u ABA ligi. Bez njih ne bismo mogli ostvariti ovaj rezultat."

Nakon toga je Obradović krenuo iz Arene sa svojim fićom. Navijači Partizana su ga prepoznali i okružili na parkingu dvorane te se klanjali oko njegovog auta pjevajući "Uzmi, Željko, eurotitulu". 

Pročitajte više