Formula 1

Grosjean neće voziti u Abu Dhabiju. To znači vjerojatni kraj karijere u F1

Foto: EPA

ROMAIN GROSJEAN je putem svog Twitter profila objavio kako se neće natjecati na posljednjoj F1 utrci sezone u Abu Dhabiju sljedećeg vikenda.

Podsjetimo, Grosjean je prije tjedan dana na VN Bahreina doživio tešku nesreću kada mu se bolid u prvom krugu zapalio i prepolovio na pola od udarca u zaštitnu ogradu. Iako je izbjegao veću ozljedu, Francuz je proveo tri dana u bolnici zbog opeklina na rukama.

Grosjean će oporavak nastaviti u Švicarskoj

Otkako je izašao iz bolnice Grosjean je svaki dan bio u teretani, ali u ovom trenutku njegov povratak na stazu nije najpametnija stvar te se odlučio na povratak u Švicarsku, gdje će nastaviti s oporavkom.

Grosjean je htio nastupiti na posljednjoj utrci sezone jer bi to ujedno bila i njegova posljednja utrka za Haas Ferrari i vjerojatno posljednja u Formuli 1, jer nema ugovor za sljedeću sezonu.

"Jako sam tužan što neću nastupiti na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju i biti ondje s momčadi. Pokušali smo koliko smo mogli u nastojanju da se oporavim i vratim ruku u optimalno stanje, ali rizik povratka na stazu je prevelik za moj oporavak i zdravlje", rekao je Grosjean i dodao:

Francuza će mijenjati Pietro Fittipaldi

"Ovo je jedna od najtežih odluka u mojem životu, ali je ujedno i jedna od najmudrijih. Nedostajat će mi momčad, ali podržavat ću ih kao i uvijek."

Na današnjoj VN Sakhira i VN Abu Dhabija sljedeći tjedan Grosjeana će mijenjati testni vozač Haasa Pietro Fittipaldi. Od sljedeće sezone će Haas imati dva nova vozača, Micka Schumachera i Nikitu Mazepina.

Pročitajte više