formula1

Grosjean u detalje opisao dramu iz zapaljenog bolida: Vidio sam smrt kako dolazi

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANCUSKI vozač Formule 1 Romain Grosjean na nevjerojatan način je preživio stravičnu nesreću koja se dogodila na startu utrke u Bahreinu kad se zabio u ogradu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GROSJEANOVU NESREĆU

Bolid se odmah zapalio i proletio kroz ogradu. Izgledalo je užasno, ali francuski vozač se srećom bez većih ozljeda uspio izvući iz gorućeg vozila.

Francuz je helikopterom odmah prebačen u bolnicu. Iz njegove momčadi su objavili da je zaradio manje opekline po rukama i zglobovima.

Grosjean je u razgovoru za francuske TV stanice TF1 i LCI otkrio da je tri puta pokušao pobjeći iz olupine bolida koji je gorio prije nego što se napokon uspio osloboditi.

"Sretan sam što sam živ nakon ove nesreće. Ne znam postoji li riječ čudo i može li se koristiti, ali u svakom slučaju rekao bih da nije bilo moje vrijeme da umrem", rekao je 34-godišnji vozač pa je dodao:

"Osjećao sam da sam bio zarobljen mnogo dulje od 27 sekundi. Vidio sam da mi vizir postaje sav narančast, dok sam gledao plamen s lijeve strane bolida. Onda sam rekao sebi da moram izaći radi svoje djece. Stavio sam ruke u vatru pa sam jasno osjetio kako gore. Izašao sam, a onda sam osjetio da netko navlači odijelo pa sam znao da sam vani. Izlazak iz plamena tog dana nešto je što će zauvijek obilježiti moj život."

''Vidio sam smrt kako dolazi''

Grosjean je priznao da je "vidio smrt" kako dolazi po njega, ali da se više bojao za svoje bližnje nego za sebe.

"Najviše sam strahovao za svoje voljene, prije svega za svoju djecu, ali i za oca i majku. Zaista se nisam bojao za sebe. Vidio sam da dolazi smrt, nisam imao druge mogućnosti nego da se izvučem iz nje. Ima mnogo ljudi koji su mi pokazali ljubav i to me jako dirnulo, a ponekad mi zbog toga zasuze oči", rekao je Grosjean koji je nakon stravične nesreće prošao samo s opekotinama šaka.

Pročitajte više