Lige petice

Guardian: Manchester United zbog Ronalda pregovara s bivšim trenerom Barcelone

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED u potrazi je za novim trenerom nakon što je Oleu Gunnaru Solskjaeru uručen otkaz, a danas se u igri pojavilo još jedno ime. Guardian piše da je sportski direktor Uniteda John Murtough u razgovoru s bivšim trenerom Barcelone Ernestom Valverdeom.

U Unitedu Valverdea ipak vide samo kao privremeno rješenje, no smatraju da bi bio dobar izbor jer je vodio Lionela Messija, pa vjeruju da ne bi imao nikakvih problema ni s Cristianom Ronaldom, piše Guardianov novinar Jamie Jackson. Fabrizio Romano je nadodao da će United angažirati Valverdea samo ako ne uspije dobiti Mauricija Pochettina ili Brendana Rodgersa, no kako su oni pod ugovorima u PSG-u odnosno Leicesteru, to neće biti lako.

Valverde je trenersku karijeru započeo u Athletic Bilbau, gdje je bio na raznim funkcijama, da bi 2003. postao glavni trener baskijskog kluba. Zatim je vodio Espanyol, Olympiacos (dvaput), Villarreal, Valenciju i ponovo Bilbao od 2013. do 2017., kada odlazi u Barcelonu, gdje se zadržao dvije i pol godine. U obje sezone, u kojima je od početka do kraja bio trener Barcelone, osvojio je naslov španjolskog prvaka.

Pročitajte više