Guardian Zdravka Mamića strpao u kategoriju najvećih pohlepnika svjetskog nogometa

PARALELNO s novim Dinamovim naslovom Britanski Guardian objavio je još jedno poglavlje svog velikog članka "Sedam smrtnih grijeha u nogometu". U poglavlju "Pohlepa" svoje je mjesto pronašao Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić kojem je pripala čast biti čak i u naslovu poglavlja.

"Sve će Zdravko srediti - Dinamo Zagreb 2003-2009", podnaslov je dijela koji je posvećen glavnom čovjeku zagrebačkih Modrih.

"Teško je znati od kuda krenuti kada se govori o Dinamovom izvršnom dopredsjedniku Zdravku Mamiću", pita se novinar Guardiana i obrazlaže svoju dilemu.

"Optužen je za namještanje bezbroja utakmica, salutirao je nacističkim pozdravom kada je njegov klub pobijedio litvanski Ekranes, kroz prste mu je progledan napad na čelnika HNS-a, a za to je trebao dobiti zabranu od 15 godina obavljanja dužnosti u hrvatskom nogometu"...krenuo je britanski novinar, ali i odmah potom nastavio s nabrajanjem Mamićevih grijeha.

"Gotovo je pregazio policajca kada mu je auto dizao pauk, štakama je napao službenika gradskog poglavarstva, prijetio je smrću novinarima, a jednom prilikom od njegovog napada novinar se morao skrivati u grmlju."

Na koncu se novinar ironično pita: "Možda bih trebao početi od svega što sam naveo u tekstu."

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više