Guardiola divljao i urlao da je pokraden: Je li City oštećen na Anfieldu?

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DERBIJU 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester City s 3:1 i pobjegao Građanima na čak devet bodova viška.

U jednom od najiščekivanijih dvoboja sezone, sudaru europskog i engleskog prvaka, Liverpool je pobijedio City načinivši veliki korak prema osvajanju naslova prvaka koji čeka 30 godina.

Premda je Liverpool bio bolji, dugo će se pričati o suđenju Michaela Olivera. Engleski sudac je sve tri dvojbene situacije presudio na štetu Cityja, a posebno je kontroverzna bila prva.

Naime, na početku utakmice, točnije u petoj minuti, dogodila se sumnjiva situacija kad je Alexander-Arnold igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudac Michael Oliver je dao znak da se igra dalje, a već u sljedećem napadu Fabinho zabija fantastičan pogodak s 30 metara.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku prve sporne situacije možete pogledati OVDJE.

Građani su okružili Olivera tako da je ovaj zatražio pomoć VAR-a, ali nakon gledanja snimke nije promijenio svoje mišljenje.

''Alexander-Arnold može biti jako, jako sretan. Ruka mu nije bila u prirodnom položaju i to je trebao biti penal'', rekao je Chris Sutton, bivši engleski reprezentativac i komentator BBC-a.

Nova sporna situacija dogodila se u 13. minuti kod drugog gola za Liverpool. Redsi su povukli kontru, Robertson je odlično ubacio, a Salah je zabio glavom. Nakon gledanja usporene snimke dvojbeno je je li Egipćanin bio u zaleđu. U pitanju su bili milimetri.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku dvojbenog zaleđa Salaha  možete pogledati OVDJE.

Oliver je još jednom bio u centru pažnje kad je šest minuta prije kraja Sterling opet pogodio u ruku Alexandera-Arnolda. Sudac nije svirao ništa, a u tom je trenutku Pep Guardiola podivljao na klupi. Skakao je, vrištao i vikao Oliveru da u dva navrata nije želio pokazati na bijelu točku nakon igranja rukom.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više