Guardiola je trebao preuzeti Brazil. Potpredsjednik njihovog Saveza otkrio zašto nije

Foto: EPA-EFE

BRAZILSKA nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru bit će jedan od glavnih kandidata za zlato, koje bi Seleçaou bilo čak šesto. Najuspješniju reprezentaciju u povijesti natjecanja do vrha će pokušati odvesti Tite (61), iskusni domaći trener koji je prije desetak godina bio klupski prvak svijeta s Corinthiansom. 

Titeov ugovor vrijedi do kraja godine i prilično je izvjesno kako će aktualni izbornik u Kataru okončati svoj šestogodišnji mandat. Brazilski nogometni savez je u potrazi za novim izbornikom, a danas je u brazilskim medijima objavljena tvrdnja bivšeg potpredsjednika Francisca Novelletta kako je prvi na popisu želja bio Pep Guardiola. 

Prema Novellettu, katalonski trener koji već šest godina dominira engleskim nogometom na klupi Manchester Cityja bio je spreman preuzeti Brazilce, ali dogovor ipak nije postignut. Kamen spoticanja bila je Guardiolina plaća. Budući da spada u najelitniji trenerski razred, Katalonac je tražio 24 milijuna eura godišnje, dok su mu Brazilci ponudili upola manje. 

Brazilce nijednom nije vodio stranac

Guardiolu, kojem aktualni ugovor s Manchester Cityjem vrijedi do ljeta, tako ipak nećemo gledati na klupi najtrofejnije reprezentacije, iako su Brazilci zbog njega bili spremni pogaziti vlastitu tradiciju. 

Naime, u gotovo 110 godina Seleçaoa, na njegovoj klupi nijednom nije sjedio stranac, izuzev nekolicine naturaliziranih Španjolaca, Portugalaca i Južnoamerikanaca. Nakon Guardioline odbijenice glavni kandidat za Titeovog nasljednika je aktualni trener Flamenga Dorival Junior (60). 

 

Pročitajte više