ZADNJA PEPOVA PONUDA Za Mahreza nudi 75 milijuna eura i jednog igrača, ali Leicester ne zna gdje je Alžirac

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je doveo Aymerica Laportea iz Bilbaa za 65 milijuna eura, Pep Guardiola rekao je da ove zime više neće kupovati nikoga. No, onda je saznao da je Leroy Sane "out" najmanje mjesec i pol zbog ozljede ligamenata i bacio se na posao.

Idealna zamjena za sjajnog Nijemca je Riyad Mahrez, koji je tiha patnja Manchester Cityja već godinu dana. Leicester ga na ljeto nije želio prodati, a Guardiola ga ipak nije toliko jako želio, odnosno obrana mu je bila prioritet.

Leicester ga ni sad ne želi prodati, no okolnosti su se promijenile. Alžirac je zatražio transfer od kluba, City ga želi gotovo pod svaku cijenu i lukave "lisice" će za njega u preostalih nekoliko sati ovog prijelaznog roka pokušati izvući ogroman novac.

Prema pisanju engleskih medija, City je u manje od 24 sata Leicesteru poslao tri ponude. Dvije, onu od 50 i onu od 55 milijuna eura sinoć, a jutros je Leicester odbio i 60 milijuna eura.

"Ako računam i Sterlinga, imamo samo tri napadača za sljedećih mjesec i pol. Sane je ozlijeđen, Gabriel Jesus se vraća za nešto više od mjesec dana i pojačanja su nužna. Uvijek smo zainteresirani za dobre igrače", rekao je Guardiola, što su jako dobro čuli i u Leicesteru.

Kako javlja Daily Mail, Leicester je Guardioli poručio da ne želi razgovarati o Mahrezu za manje od 120 milijuna eura, no City ne namjerava toliko platiti pa je poslao konačnu ponudu. Šeici nude 75 milijuna eura i neimenovanog igrača. Leicester drži City u šaci. Mahrez je trenutačno jedini igrač koji se uklapa u Guardiolinu viziju, a realno ga je dovesti do kraja prijelaznog roka. S druge strane, Leicesteru se nigdje ne žuri i nema sumnje da će do zadnjih minuta današnjeg dana pokušati izvući što više novca za Alžirca, iako Sky Sports piše da bi se mogli naći na 80 milijuna.

Leicester je Mahreza doveo 2014. godine iz Le Havrea za samo 500.000 eura, no prema pisanju Daily Maila, nitko u klubu nema pojma gdje je Alžirac. Momčad je otputovala u Liverpool na večerašnju utakmicu protiv Evertona, no Mahrez nije s ekipom...

Pročitajte više