Guardiola odgovorio Royu Keaneu, koji je rekao da je Haaland razina za 4. ligu

Foto: EPA

NAPADAČ Manchester Cityja Erling Haaland nije u dobroj formi. Norvežanin je ove sezone u Premier ligi protiv ekipa iz Top 5 (uz City, to su Arsenal, Liverpool, Tottenham i Aston Villa) odigrao šest utakmica, a uspio je zabiti samo jedan gol. Da nešto nije u redu, složio se i legendarni Roy Keane, koji je kao stručni komentator bio jako oštar prema igri Norvežanina protiv Arsenala. Utakmica je završila 0:0.

"Ovo je bilo jako loše. Njegova ukupna igra je jako slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, no ukupno je to jako loše. Igra mu je na razini igrača iz engleske četvrte lige. Mora popraviti kroz iduće godine i popravit će, ali mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Guardiola odgovorio na kritike za svog igrača

"Ne slažem se s Keaneom, apsolutno se ne slažem. To bi bilo kao da ja kažem da je on trener za drugu ili treću ligu. Haaland je najbolji napadač na svijetu. Prošle godine nam je pomogao da osvojimo sve. Nije on kriv što mi ne kreiramo dovoljno u napadu. Čudi me što kritike dolaze od bivših igrača. Sjećanje im brzo blijedi", rekao je Guardiola.

Pročitajte više