Guardiola: Prošlost je za djedice. Sadašnjost je da Arsenal ima 8 bodova više od nas

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER CITY i Liverpool danas od 13:30 na Etihadu igraju veliki derbi 29. kola Premier lige. City ima utakmicu manje od Arsenala koji očajnički pokušava stići na prvome mjestu, a trenutačno zaostaje osam bodova. S druge strane, Liverpool se vratio u borbu za Ligu prvaka u kojoj od četvrtoplasiranog Tottenhama ima sedam bodova i dvije utakmice manje.

Čitava Engleska čeka trenutak u kojem će Arsenal posrnuti i dopustiti iskusnom Manchester Cityju da ipak obrani naslov prvaka. No, Pep Guardiola odbacuje takve teorije, a na press-konferenciji prije utakmice rekao je da takve priče nemaju podlogu i da će mu biti jako teško osvojiti naslov.

Iskustvo je nebitno

"Radije bih bio u poziciji u kojoj je Arsenal bez iskustva osvajanja Premier lige nego u poziciji u kojoj sam sad, a kao imam iskustvo osvajanja četiri titule u pet godina. Prošlost je prošlost, iskustvo ništa ne znači. Baš ništa, vjerujte mi", rekao je Guardiola i nastavio:

"Ono što se dogodilo u prošlosti ništa ne znači u ovakvim situacijama. Prošlost je za uspomene, za djedice i to je u redu. Bitna je samo sadašnjost, a u njoj Arsenal ima osam bodova prednosti. I kad navijači dođu na utakmicu s Liverpoolom, zanima ih samo sadašnjost, a ne ono što je bilo prije.

Guardiola je već nekoliko puta rekao da je Arsenal favorit za naslov prvaka, što je u dijelu engleskih medija protumačeno kao stavljanje pritiska na momčad njegova bivšeg pomoćnika Mikela Artete i da će upravo iskustvo osvajanja titula prevagnuti na njegovu stranu.

"Uopće se s tim ne slažem. Iskustvo u ovakvim situacijama nema nikakve veze. Svaka sezona je drukčija i svaka utakmica je drukčija. Ni u jednu nikad nisam ušao s mišlju da ću je dobiti zbog iskustva koje imam iz prošlosti. To je pogrešno razmišljanje i zato se nikad ne vodim poviješću, ni u dobrom ni u lošem smislu", zaključio je Guardiola.

Pročitajte više