Guardiola: Pustite Real i Barcelonu, važnije je da Merkel i Sarkozy spase euro

"SUMMIT Europske unije u petak i spašavanje eura bit će ovoga tjedna važniji od derbija Real Madrida i Barcelone", pokušao je umanjiti značaj ''el clasica'' u Madridu koji je na redu sljedećeg vikenda trener Barcelone Josep Guardiola.

"Nije derbi važan. Puno je važnije da 9. prosinca njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy spase euro",  rekao je Guardiola večer uoči ogleda 6. kola Lige prvaka, u kojem će se njegova momčad u H skupini sastati s bjeloruskim BATE Borisovim.

"Što se tiče derbija, važnije od taktike jest pitanje s kakvim ćemo mentalitetom ući u utakmicu. Pobjeda protiv tako snažnog rivala kao što je Real Madrid bi nam dala dodatnu snagu, ali dug je još put do kraja prvenstva."

Barcelonu nakon derbija očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu klubova protiv Japana. U ogledu protiv BATE Borisova će Guardiola pružiti šansu nekim mladim igračima.

"Nadam se da neće osjećati pritisak, da se neće ničega uplašiti. Trebaju se opustiti, pokazati svoj talent i uživati u igri",  zaključio je Guardiola.

Pročitajte više