Guardiola se smilovao oslabljenom Realu: Večeras u Madridu brani 37-godišnja rezerva!

BARCELONIN trener Pep Guardiola potvrdio je da će na vratima Katalonaca u novom velikom okršaju protiv Reala biti rezervni golman Jose Manuel Pinto, a ne uobičajeni prvi izbor Victor Valdes.

Pinto je ove sezone branio u svim dosadašnjim Barceloninim utakmicama u španjolskom Kupu kralja (dvaput protiv Hospitaleta i dvaput protiv Osasune), a seriju će očito nastaviti i protiv Reala na Santiago Bernabeuu u prvom dvoboju četvrtfinala.

"Odlučio sam da će braniti Pinto. On je sjajan vratar i mislim da ljudi koji ga znaju u to nimalo ne sumnjaju. Svi koji su ga gledali u akciji posljednjih godina mogli su se uvjeriti da uvijek igra na vrlo visokoj razini" obrazložio je Guardiola svoju odluku da nagradi 37-godišnjeg čuvara mreže koji je nedavno dogovorio produljenje suradnje s Barcelonom za još jednu sezonu.

Nema dvojbe da je Pinto dobar vratar, ali još manje da je Victor Valdes jedan od najboljih na svijetu, kao i da nije isto čuvati gol protiv Hospitaleta ili Reala. Možemo se našaliti i reći kako se Guardiola odlučio smilovati kolegi Mourinhu, kojem će protiv najljućeg rivala zbog ozljeda nedostajati bitni igrači: Pepe, Khedira i Di Maria.

Pročitajte više