Guardiolin komentar na Haalandove brojne promašaje je viralan: "Tko sam ja...?"

Foto: Profimedia

ERLING HAALAND ove sezone ne pogađa kao i prošle, vidjelo se to i u derbiju protiv Chelseaja u kojem je Manchester City uzeo tek bod (1:1) dok su u istom, 25. kolu, njegovi rivali za naslov Liverpool i Arsenal uzeli po tri. Haaland je devet puta pucao na gol, imao par dobrih prilika, ali nijednu nije iskoristio. 

Navijači Cityja tvrde da su upravo Haalandovi brojni promašaji ove sezone razlog što im je klub treći na tablici. Društvenim mrežama kruži kompilacija brojnih Haalandovih promašaja ove sezone, ali mora se istaknuti da genijalni golgeter i u "krizi" ima sjajan skor u prvenstvu engleske. U 19 utakmica postigao je 16 golova. Doduše, nije na razini više od gola po utakmici Premiershipa kao prošle sezone (35 utakmica, 36 golova), ali njegov trener se ne boji.

"Dobro je što je Haaland šutnuo devet puta, u idućoj utakmici će postići gol. Ne mogu se ljutiti na Erlinga. I ja sam bio nogometaš, postigao sam ukupno 11 golova u karijeri koja je trajala 11 godina. U prosjeku, to je tek jedan gol po sezoni. Jesam li ja na osnovu toga pravi čovjek da kritiziram i savjetujem napadače?" zapitao se Guardiola i dodao:"Stvorili smo puno prilika, sljedeći put će ih iskoristiti. Ne krivim ga, takve stvari su normalne u nogometu. Igrači su ljudska bića."

City je treći na tablici, ali ako sutra u zaostaloj utakmici pobijedi Brentford bit će drugi, sa samo bodom manje od vodećeg Liverpoola. 

Pročitajte više