MEĐUNARODNI NOGOMET

Gullitov sin i Cruyffov nećak koji je debitirao protiv Rijeke ima hrvatsku putovnicu

Screenshot: Instagram

MAXIM GULLIT, 19-godišnji branič AZ-a, uvijek će se sjećati Rijeke i pobjede 4:1 u drugom kolu skupine Europa lige, zato što je 29. listopada 2020. mladi reprezentativac Nizozemske tada prvi put igrao u seniorskoj konkurenciji.

Nije se baš naigrao, dobio je samo minutu, ali onu koja se ne zaboravlja. Maxim je sin velikog Ruuda Gullita, ključnog igrača Milana i Nizozemske, koji su krajem osamdesetih osvajali europske naslove, zbog čega je 1987. osvojio Zlatnu loptu. Za razliku od sina, otac Gullit bio je ofenzivac.

Baka mu je Šibenčanka

Osim što je sin legende, on je i nećak legende. Johan Cruyff stric je njegovoj majci Estelle Cruyff, a uz svu tu sjajnu nogometnu genetiku u obitelji, mladi Maxim ima i hrvatsku putovnicu.

Dobio ju je preko bake Jadranke Lokas, inače Šibenčanke. Ona se zaljubila u nizozemskog turista Hennyja (75), danas poznatog kao brata Johana Cruyffa. 

"Ja vam tad nisam ni znala da je moj bivši suprug brat tako slavnog nogometaša", rekla je prije nekoliko godina Lokas za Večernji list. S obzirom na to da nema nastupa za nizozemsku A reprezentaciju još uvijek bi u teoriji mogao zaigrati za Hrvatsku. 

Pročitajte više