Gullitu otkaz nakon poraza kod Amkara, CSKA i Zenit uvjerljivi

PORAZ 1:0 na gostovanju kod Amkara iz Perma u dvoboju 13. kola ruske nogometne Premierlige koštao je otkaza nizozemskog trenera Tereka iz Groznog Ruuda Gullita (48).

Potez koji je u utorak poslijepodne realizirao, predsjednik kluba i predsjednik čečenske autonomne regije Ramzan Kadirov najavio je novinarima prethodni dan, rekavši da će ta utakmica i rezultat koji u njoj poluči nekad ponajboljem nogometašu svijeta biti posljednja prilika da dokaže kako o klubu vodi više brigu nego o čečenskim noćnim barovima i klubovima u kojima je navodno redoviti gost.

Nakon utakmice Kadirov je rekao da Gullit više nije trener kluba.

Početkom godine Surinamac s nizozemskom putovnicom, nekadašnji trener Chelseaja, potpisao je ugovor na 18 mjeseci.

Terek nakon 13 odigranih utakmica ruskog prvenstva drži 14. mjesto na ljestvici 16 prvoligaša.

Danny produljio sa Zenitom

Daniel Miguel Alves "Danny", 27-godišnji ofenzivni veznjak portugalske nogometne reprezentacije, potpisao je novi četverogodišnji ugovor za ruskog prvaka, Zenit iz St. Peterburga.

Ponajboljem igraču ruske Premierlige, koji je u Zenit stigao u kolovozu 2008. godine iz moskovskog Dinama, upravo je istjecao trogodišnji ugovor. Novim se obvezao na vjernost klubu do 2015. godine.

U 11 prvenstvenih nastupa za Zenit ove sezone Danny je zabio dva gola uz četiri asistencije. Za reprezentaciju Portugala dosad je skupio 21 nastup i tri gola.

Zenit je u utorak sa 4:0 pregazio Rostov. CSKA je tukao Anži Mahačkalu s 3:0, a Lokomotiv Moskva, za koji je s klupe u igru ušao Senijad Ibričić, slavio je s 3:1 protiv Naljčika.

Pročitajte više