HNL

Gustafsson švedskim medijima otkrio kakvi su mu prvi dojmovi o Hajduku

Foto: EPA

HAJDUKOV trener Jens Gustafsson dao je intervju Aftonbladetu u kojem je govorio o tome kakvi su mu prvi dojmovi o momčadi i što očekuje od nje u sljedećoj sezoni.

''Inspirirajuće je i izazovno'', rekao je nasljednik Paola Tramezzanija na Hajdukovoj klupi, otkrivajući prve dojmove o Splitu i Hajduku

''Radi se o dobro uhodanom klubu u području gdje nogomet mnogima znači jako puno i čiji su navijači jako strastveni. Preda mnom je izazov kojemu ću se brzo morati posvetiti, ali to je nešto za što sam pripremljen i na čemu sam radio dok sam bio slobodan'', dodao je Gustafsson koji je, tvrdi, dobro iskoristio slobodno razdoblje koje je imao nakon posla u Norrkopingu.

''Radio sam sve kako bih se pripremio za budućnost ne znajući što me očekuje. Nisam bio lijen. Analizirao sam ono što sam radio u klubu, stvari koje sam mogao bolje napraviti te radio na sebi psihički i fizički. Nadam se da sam danas bolji trener no što sam bio kada sam napustio klub.''

Aftonbladet navodi da Gustafsson ne želi puno pričati o tome kako je stigao u Hajduk, ali pun je hvale za upravljačku strukturu kluba.

"Bio je to tijekom cijelog procesa nevjerojatno profesionalan dijalog. Za sve su se jako dobro pobrinuli i odmah sam bio lijepo dočekan'', priča švedski stručnjak, dodaje da mu je prvih dana pomogao Alexandar Kačaniklić i objašnjava kako će započeti rad:

''Nakon predstavljanja u klubu ostao sam nekoliko dana kako bih radio. Tada sam kontaktirao Alexandra da bih saznao i kako on na sve gleda. Trebam upoznati momčad i izgraditi igru koja može zadovoljiti visoka očekivanja postavljena za nadolazeću sezonu. Prošla je završila snažno, sad gradimo novu ekipu i radujem se djelovanju u postojećim uvjetima."

''Doći ću u Split i napraviti sve što mogu da Hajduk bude uspješan koliko je moguće. Rezultati su primarna stvar'', poručio je za kraj.

Pročitajte više