KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Gvardiol: Drago mi je zbog prvijenca, dat ću maksimum na svakoj poziciji

Foto: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Guliver Image

HRVATSKA je pobijedila 3:0 na Cipru u sedmom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a komentar nakon utakmice dao je Joško Gvardiol, koji je zabio svoj prvi gol u dresu reprezentacije.

"Šteta što nismo zabili još golova"

Za Hrvatsku su još pogađali Ivan Perišić (45+2') i Marko Livaja (90+2'), dok je Luki Modriću u 54. minuti Michael obranio penal.

"Prije svega, drago mi je što smo ostvarili tri boda, znali smo da neće biti lagano. Šteta što nismo zabili koji pogodak više, ali nećemo žaliti, pobjeda je uvjerljiva i sad se okrećemo utakmici u Osijeku i naravno da mi je drago zbog prvijenca", započeo je.

Napokon je u reprezentaciji zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji, onoj stoperskoj. Do sada je igrao na mjestu lijevog beka.

"Kao što sam rekao i prije, dat ću svoj maksimum na kojoj god poziciji igrao. To je moja prirodna pozicija i u njoj se osjećam najugodnije. Sretan sam što sam je igrao i nadam se da ću je igrati u budućnosti", rekao je. 

"Nadam se što većem broju navijača u Osijeku"

Prokomentirao je i podršku iskusnijih igrača te stručnog stožera.

"Svakodnevno sudjeluju u ulozi podrške, od suigrača do trenera i fizioterapeuta. Mi mlađi igrači nemamo nikakvih problema, jednostavno se prepustimo i vjerujemo sebi i suigračima", izjavio je branič RB Leipziga. 

Najavio je utakmicu sa Slovačkom, koja se igra u ponedjeljak.

"Nadam se da će što više navijača doći na utakmicu u Osijeku. Siguran sam da ćemo se maksimalno pripremiti i pružiti jako dobru partiju", poručio je Gvardiol.

Pročitajte više