Gvardiol je jučer odigrao utakmicu kakvu nikad dosad nije

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL je jučer odigrao briljantnu utakmicu za Manchester City. Momčad Pepa Guardiole osvojila je Superkup pobjedom nad Sevillom nakon boljeg izvođenja penala, a hrvatski stoper je bio igrač koji je najviše impresionirao. BBC ga je čak izabrao za igrača utakmice.

Upravo je ova utakmica bila dokaz svega onoga što se prije, tijekom i nakon transfera Gvardiola iz Leipziga u Manchester City pisalo po domaćim, ali i svjetskim medijima. Joško Gvardiol i Pep Guardiola su spoj iz snova. Da je tome tako, najbolje svjedoči Gvardiolov heat map s utakmice protiv Seville. Hrvatski stoper je, vjerovali ili ne, većinu dodira s loptom imao na protivničkoj polovici terena.

Ukupno 114 dodira, od čega 91 dodavanje, a njih čak 72 odigrana su na protivničkoj polovici. Točno je bilo njih 59. Čak devet puta je Gvardiol unio loptu u trećinu terena koja pripada Sevilli, a imao je i tri ključna dodavanja, što bi bio sjajan podatak i za ofenzivnog veznjaka, a kamoli za čovjeka koji je, barem nominalno, stoper.

Treba istaknuti da je ovo prva Gvardiolova utakmica u karijeri na kojoj je skupio više od dva ključna dodavanja. Čak ni u Dinamu to nikad nije uspio, a od transfera iz Dinama u Leipzig su prošle već dvije pune godine. Dakle, unatoč impresivnom broju utakmica koje je odigrao za RB Leipzig, tek kad je došao raditi pod Guardiolom, stigao je i taj iskorak.

Pročitajte više