Gvardiol je kritiziran zbog partije protiv Leipziga. Evo što kažu brojke

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL zapaženo je odigrao na utakmici svog aktualnog i bivšeg kluba u Ligi prvaka. Manchester City pobijedio je Leipzig 3:2. Gvardiola je prilikom drugog gola njemačke momčadi izvozao Lois Openda, dok je hrvatski branič Cityja lijepo asistirao za drugi gol i povratak svoje momčadi nakon dva gola zaostataka. Gvardiol je ljetos transferom između ova dva kluba uz odštetu od 90 milijuna eura postao najskuplji branič u povijesti.

Zato se svaki njegov potez gleda posebnim povećalom. To je i razlog zašto je na društvenim mrežama Gvardiol žestoko kritiziran zbog držanja prilikom suparničkog gola, ali i igre protiv Leipziga općenito. No, egzaktni pokazatelji u ključnim kategorijama dokazuju da je Gvardiol zapravo bio jedan od najboljih igrača Cityja. Kod Sofascorea je zaslužio visoku ocjenu 7.6.

Uz navedenu asistenciju i dva ključna dodavanja, ističe se da je dva puta otklonio opasnost te osvojio pola od šest duela u koje se upustio. Spomenuta ocjena za Gvardiola je takva da je treći najbolje ocijenjeni igrač Cityja. No, mora se istaknuti da je Phil Foden odigrao gotovo perfektan meč za ocjenu 9.4, dok je Rodri s 7.7 tek neznatno bolji od Gvardiola.

Pročitajte više