Gvardiol: Ne idemo u Egipat kvariti ugled reprezentacije

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija se jučer okupila nakon četiri mjeseca pauze od reprezentativnog nogometa. Povod okupljanja je prijateljski turnir, koji je predviđen da se održi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali je zbog odustajanja sponzora prebačen u Egipat. 

Hrvatski nogometaši su jučer u City Centeru one East predstavili nove dresove i družili se s navijačima uz koncerte Tihe Orlića i Opće Opasnosti, a danas je na Maksimiru na rasporedu presica na kojoj su govorili branič Joško Gvardiol i veznjak Mario Pašalić. Odmah se prešlo na pitanja novinara.

Jesmo li kompletni, jesu li stigli svi igrači?

Glasnogovornik Tomislav Pacak: Jesu, reprezentacija je kompletirana.

Gvardiol: Drago nam je da smo se okupili, uvijek mi je drago vidjeti svoje suigrače. Ovoga puta u nekoj opuštenijoj varijanti, nadam se da će biti vremena za rad i za šalu. 

Što vam znače ove utakmice?

Pašalić: Znače nam, sigurno nam znače. To jest opuštenija varijanta, kao što je Joško rekao, ali kada nosiš dres Hrvatske, onda svi prate i gledaju. Pokušat ćemo doći do što boljeg rezultata i u što boljoj atmosferi dočekati Euro.

Gvardiol: Isto kao što je Mario rekao, ne želimo kvariti naš ugled, cilj je da izvučemo maksimum i da se igrači koji manje igraju dobiju šansu da se nametnu.

Pitanje za obojicu - kako ste zadovoljni sezonom? I pitanje za Joška, u igri ste za sva tri trofeja, hoćete li uzeti sve?

Pašalić: I mi smo također u igri na svim frontovima, haha. Prvi dio sezone nije bio dobar, nisam bio zadovoljan, ali dobio sam veću minutažu u drugom dijelu sezone, malo mi je promijenjena pozicija i zadovoljan sam sada. 

Gvardiol: Puno pitanja dobivam o tome zašto se toliko rotira u Cityju, ali shvatio sam da se nije tako lako prilagoditi na tu razinu nogometa. Volio bih više igrati na svojoj poziciji, ali ja sam tu da radim i budem najbolji što mogu.

Kako vidite rasplet prvenstva? 

Pašalić: Puno toga će odlučiti derbiji koji dolaze nakon pauze. Kao hajdukovac se nadam da će titula napokon doći u Split, ali vidimo da Dinamo i Hajduk nisu u naletu, Rijeka jako dobro stoji.

Gvardiol: Sigurno da će biti zanimljivo pogledati utakmicu iz Manchestera, a ja se kao dinamovac nadam da će Dinamo pobijediti i osvojiti titulu.

Što mislite da ćete naučiti iz ovog turnira? 

Gvardiol: Nisam mislio toliko na sebe i svoje učenje, više sam se bazirao na ekipu u koju dolaze novi igrači, moramo se maksimalno posvetiti ekipi da budemo spremni i uigrani za Europsko prvenstvo.

Pročitajte više