Gvardiol postaje najskuplji branič u povijesti? Talijan: Radi se na transferu

Foto: EPA

TALIJANSKI novinar Alfredo Pedulla na Twitteru je najavio transfer hrvatskog reprezentativca i braniča RB Leipziga Joška Gvardiola (20). Novinar La Gazzette dello Sport napisao je: "Chelsea - Gvardiol: radovi u tijeku." Odgovorivši na komentar pratitelja ispod objave, potvrdio je kako je iznos "manje-više sličan onom koji se spominjao tijekom ljeta".

Podsjetimo, Gvardiol je ljetos bio želja nekoliko europskih klubova. Fabrizio Romano, također talijanski novinar, krajem kolovoza objavio je da je Chelsea službeno ponudio Leipzigu 90 milijuna eura za braniča koji trenutno nastupa za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Gvardiol bi s 20 godina postao najskuplji branič u povijesti jer bi 90 milijuna eura bio rekordan iznos plaćen za stopera. Mladi Hrvat s vrha bi skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura. Iza Gvardiola ostaje i Virgil van Dijk, kojeg je Liverpool prije četiri godine platio Southamptonu 84.5 milijuna eura.

Dinamo bi zaradio od najvećeg transfera za braniča

Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi četiri puta više od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je, naime, u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje.

Dinamo također sjajno zarađuje ovim transferom jer je u Gvardiolovom prodajnom ugovoru u Leipzig klauzula prema kojoj prvak Hrvatske dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera ovog igrača u treći klub. S obzirom na to da bi Chelsea za Gvardiola platio 90 milijuna eura, Nijemci zarađuju 71.2 milijuna eura. Dinamo dobiva 20 posto od tog iznosa, a to je 14.24 milijuna eura. 

"Da budem iskren, sretan sam u Leipzigu. Tek mi je druga sezona, imam puno toga za naučiti i za raditi na sebi. Što se tiče transfera, nisam puno o tome razmišljao. Imam ljude koji se time bave. Maksimalno sam koncentriran na igre u Leipzigu, a vidjet ćemo što ćemo na zimu", rekao je Gvardiol u rujnu.

Pročitajte više