Gvardiol predvodi najbolje Hrvate prošlog vikenda. Briljirali i golmani

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativni branič Joško Gvardiol predvodi listu najbolje ocijenjenih hrvatski igrača u inozemstvu po Sofa Scoreu prošlog vikenda. Gvardiol je odradio svih 90 minuta u pobjedi rezultatom 2:0 Manchester Cityja protiv Nottingham Foresta i s ocjenom 8.0 bio je drugi najbolji igrač ekipe nakon Phila Fodena.

Predvodio je obranu Cityja koja je ostala neprobojna i nakon što je u 46. minuti Rodri dobio crveni karton. Gvardiol je bio fizički dominantan sa šest od sedam osvojenih duela, a pet od šest njegovih dugih lopti pronašlo je cilj. Na drugom mjestu je 20-godišnji stoper grčkog Asterasa Dino Grozdanić koji je zabio gol u pobjedi protiv Volosa u najvišem rangu tamošnjeg nogometa.

Četiri golmana sačuvala mreže

Poziciju s njim dijeli Andrej Kramarić koji je zabio gol u pobjedi protiv Uniona, a iza njega su Dominik Livaković s jednom obranom u pobjedi Fenerbahčea i Josip Juranović koji je zaradio dobru ocjenu usprkos porazu od Kramarićevog Hoffenheima.

Na šestom i sedmom mjestu su golmani Ivor Pandur i Karlo Letica koji su sačuvali mreže netaknutima na golovima nizozemske Fortune Sittard, odnosno švicarskog Lausanne-Sporta. Na desetom mjestu je Adran Šemper koji je bio nesavladiv na golu Coma, a u najboljih deset su još i Karlo Butić iz talijanskog Feralopisa i Miroslav Iličić koji je zabio gol za rumunjski Botosani.

Pročitajte više