KONFERENCIJSKA LIGA

Gzira u Srbiji na nevjerojatan način napravila senzaciju Konferencijske lige

Foto: Screenshot

GZIRA UNITED napravila je senzaciju kod Radničkog iz Niša u drugom pretkolu Konferencijske lige prolaskom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U večerašnjoj utakmici završilo je 3:3 nakon produžetaka (u prvoj utakmici bilo je 2:2). Klub s Malte, koji je prije tri godine šokirao Hajduk u Europa ligi, u susjednoj je Srbiji napravio nevjerojatan podvig i dvaput se spasio od poraza.

Gzira u 12. minuti sudačke nadoknade došla do spasa

Radnički je poveo golom Tolordave u 15. minuti, a Jefferson je izjednačio odmah u sljedećem napadu pa je ispalo da je Gzira službeno izjednačila u istoj minuti kada je primila gol. Golom Petrova u 77. minuti Radnički je poveo, a Gzira je u 12. minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena došla do 2:2.

Gzira nakon penala prošla dalje

Jefferson je službeno zabio u 112. minuti (90+12') i odveo susret u produžetke. Ondje se u početku bolje snašao srpski predstavnik, koji je pogotkom Pejovića iz penala u 102. minuti došao do 3:2, ali Gzira je uspjela kreirati novi šok te golom Maxuella u 117. minuti doći do konačnih 3:3 i jedanaesteraca.

Ondje su Pejović, Petrov i Michibuchi promašili kod Radničkog, što je klub s Malte odvelo u sljedeću fazu. Za Gziru su zabijali Maxuell, Mendonza i Pisani. Gzira će u trećem pretkolu igrati protiv austrijskog Wolfsberga. Za Gziru nastupaju trojica Hrvata. Standardni su vratar Darijan Žarkov, stoper Marko Ćosić te napadač Toni Kolega.

Pročitajte više