Boks

Habazin doživjela poraz, svjetska prvakinja lako obranila naslov

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVANA HABAZIN nije uspjela osvojiti naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji. Američka boksačica Claressa Shields u Atlantic Cityju slavila je jednoglasnom odlukom sudaca nakon 10 rundi i 20 minuta borbe. Kod dvojice sudaca je Amerikanka dobila sve runde, a jedan sudac je jednu od 10 rundi dodijelio Ivani.

Shields je tako postala najbrža borkinja koja je došla do svjetske titule u tri težinske kategorije. Uspjela je to u samo 10 borbi, a slavila je u svih 10. Ivana, koja je šest godina starija od 24-godišnje Shields, u svojoj 24. borbi upisala je četvrti poraz.

Prve tri runde Habazin se dobro držala, pokušavala je ugroziti Amerikanku iz kontri, dok je Shields skupljala bodove udarcima u tijelo. U prve tri runde je skoro 20 puta pogodila hrvatsku boksačicu u tijelo. U četvrtoj rundi je Habazin, kojoj su treneri od početka borbe sugerirali da mora više udarati, prva napala i pogodila direktom suparnicu, a to kao da je samo dodatno motiviralo prvakinju koja je nakon toga počela još jače i preciznije udarati. 

Nokdaun u šestoj rundi

Nakon apsolutne dominacije američke boksačice u petoj rundi, u šestoj je Habazin bila u nokdaunu nakon serije udaraca u tijelo. U devetoj sekundi odbrojavanja Habazin je nastavila borbu, ali je već tada postalo jasno da do pobjede više ne može bodovima, nego da mora nokautirati suparnicu kako bi postala svjetska prvakinja.

Habazin pala bez ispaljenog metka

Habazin je u velikim problemima bila i u završnici devete runde nakon jednog krošea u tijelo, no i tada se izvukla. U posljednjoj rundi Amerikanka je mirno privela kraju borbu u kojoj joj Habazin nijednom nije ozbiljnije zaprijetila. Shields je zadala ukupno 141 udarac, skoro 100 više nego što je primila.

Podsjetimo, ova borba se trebala održati u listopadu, ali je tada odgođena jer je Claressin brat napao i nokautirao trenera hrvatske boksačice. 

Pročitajte više