Hadžibegić se nakon blamaže BiH sukobio s novinarom: "Nemaš pojma o nogometu"

Foto: Profimedia

REPREZENTACIJA Luksemburga priredila je iznenađenje porazivši BiH na Bilinom polju s 2:0.

Yvandro Borges Sanches je već u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo. Amir Hadžiahmetović je u 56. minuti mogao izjednačiti, ali nije realizirao jedanaesterac, a dodatan šok je uslijedio u 74. minuti kada je napadač Wigana Danel Sinani zabio za 2:0. BiH je pružila očajnu igru, a glavne vedete Edin Džeko i Miralem Pjanić su bile nevidljive. Bio je to već treći poraz BiH vrste u prva četiri kola nakon poraza od Slovačke (0:2) i Portugala (0:3).

"Teško je objasniti. Moje jedino je da na svoj obraz uzmem odgovornost na sebe. Tri dana prije toga pohvala za dobru utakmicu protiv Portugala. Sve se mora prihvatiti kao realnost. Došli smo u jednu izgubljenu situaciju. Na nama je da to analiziramo da vidimo što i kako možemo uraditi", rekao je izbornik BiH Faruk Hadžibegić nakon utakmice za BHT, dodavši:

"Imamo igrače koji ne mogu igrati, koji su ozlijeđeni. Sve te situacije i razloge ni mogu niti želim objašnjavati. Najbolje da svatko kaže kako misli i vidi."

Svađa novinara i Hadžibegića

Amir Hadžiahmetović je pucao penal. Zašto nisu Džeko ili Pjanić?

"To je bio dogovor njega i Pjanića'', rekao je Hadžibegić pa je dodao:

"Htjeli smo pobijediti. Razočarani smo rezultatom. Vidjeli smo kako smo primili gol. Imali smo penal za vratiti se. To su utakmice koje se dogode. Ja prihvaćam odgovornost bez ikakvih problema. Sva odgovornost je na meni. Ne treba tražiti dalje objašnjenja", dodaje Hadžibegić.

Portal SportSport.ba piše da je nekoliko puta voditelj Hadžibegiću pokušao reći da je poraz od Luksemburga katastrofa, ali ovaj to nije tako vidio. Hadžibegić je u jednom trenutku novinaru poručio da "nema pojma o nogometu".

"Cijenim vaše mišljenje i mogao bih vas u budućnosti uključiti u analize", sarkastično je odgovorio.

Pročitajte više