HAJDUČE, ČUVAJ SE Everton za 55 milijuna eura doveo "Islandskog Modrića"

Foto: Getty Images / Guliver image

EVERTON i Hajduk 17. kolovoza na Goodisonu igraju prvu utakmicu play-offa Europske lige, a za Toffeese tada će nastupiti i 11. ljetno pojačanje, plaćeno čak 50 milijuna funti.

Engleski mediji pišu kako je sve riješeno između Swanseaja i Evertona oko transfera sjajnog 27-godišnjeg veznjaka Gylfija Sigurdssona iz Walesa na Merseyside, i to za čak 50 milijuna funti, oko 55 milijuna eura. Vijest je procurila iz tiskare, u kojoj se tiska Evertonov klupski magazin, u kojem je u broju za kolovoz objavljen intervju s Islanđaninom. 
 
Sigurdsson je stara želja Ronalda Koemana, a i igrač već dulje vremena želi u Everton. Kako bi ishodio transfer, propustio je i američku turneju Swanseaja.

Everton je tako naveliko nastavio trošiti na pojačanja kako bi nadoknadio odlazak dvaju ključnih ofenzivca. Za Romelua Lukakua i Gerarda Deulofeua, United i Barcelona platili su mu 100 milijuna eura odštete. 
 
Everton je već, bez bogatstva koje daje za Sigurdssona, potrošio 95 milijuna na novu "kičmu" momčadi: Pickford - Keane - Klaassen - Rooney - Ramirez. Uz to si je priuštio luksuz i 8,5 milijuna platio mladog nigerijskog ofenzivca Henryja Onykurua, samo da bi ga odmah poslao na posudbu u Anderlecht.
 
Gylfi Sigurdsson je prije dva mjeseca u kvalifikacijama za SP protiv Hrvatske, kada je Island pobijedio 1:0, dokazao da za reprezentaciju senzacije prošlogodišnjeg Eura predstavlja ono što je Luka Modrić za selekciju Mamićeva i Šukerova saveza. 
 
Premda ofenzivniji, bliži golu te efikasniji od Modrića (dakle više "Rakitić"), usporedba s hrvatskim igračem je na mjestu. Osim toga, kada je Tottenham 2012. prodao Modrića u Real, odmah su kupili Sigurdssona. On se u Spursima nije naigrao, pa je slijedio povratak u Wales. Tamo je briljirao i prošle sezone je s devet golova i 13 asistencija spasio klub od ispadanja iz Premier lige. Pritom je zabijao ključne golove protiv svih velikana; Uniteda, Liverpoola, Chelseaja, Cityja, Arsenala... i Evertona.

Klub koji pripada povijesnoj engleskoj Velikoj petorci u idućoj sezoni čvrsto je odlučio probiti se u aktualnu četvorku na vrhu, što je dokazao i ovom kupnjom.
 
Kao što Sigurdsson dolaskom u Everton pokazuje da se ne boji konkurencije Rooneya i Klaassena.

Pročitajte više