2. HNL

HAJDUK 2 - OPATIJA 2:2 Tonći Kukoč asistirao protiv Hajduka, pa mu poklonio gol

Foto: Screenshot

ODIGRANE su tri utakmice druge Hrvatske nogometne lige. 

Opatija je povela već u šestoj minuti. Gosti su izveli korner, obrana Hajduka nije dobro očistila situaciju, a Marko Bjelanović je lijepim udarcem s 12 metara svladao vratara Ivana Ninčevića. Hajduk je nakon toga imao inicijativu, ali ju nije uspio pretvoriti u šanse i golove. U 83. minuti Opatija je postigla drugi gol. Nekadašnji igrač Hajduka Tonći Kukoč probio je lijevu stranu i nabacio, a Bjelanović je bio najviši u skoku i glavom pogodio za 0:2.

Već u idućem napadu Hajduk je mogao smanjiti. Dino Skorup sjajno je pucao iz slobodnog udarca, ali je legendarni Vanja Iveša paradom sačuvao svoju mrežu. Ipak, u nadoknadi Hajduk uspijeva stići do boda. Najprije je Kukoč bespotrebno driblao po lijevoj strani i izgubio loptu. Ivan Ćubelić je sjajnom loptom pronašao Stephena Chinedua koji je smanjio vodstvo Opatije. Nakon toga je za Hajduk dosuđen slobodni udarac na 20 metara. Hajdukovi igrači postavili su dupli živi zid i zavarali suparnika, a Ćubelić je preciznim udarcem iznenadio Ivešu. Opatija bi s tri boda preuzela čelo tablice, a sada zaostaju dva boda za Hrvatskim Dragovoljcem. Hajduk se nalazi na 15. poziciji, prvoj iznad crvene zone.

Sesvete i Kustošija, susjedi na tablici, odigrali su utakmicu bez golova.

Dubrava je s 3:1 pobijedila sinjski Junak. Već u prvom dijelu vodili su 2:0 golovima Tomislava Srbljinovića i Renata Kauzlarića. Mohamed Alghoul zabio je za 3:0 u 84. minuti, a konačan rezultat postavio je Petar Bašić-Šiško. Junak je trenutno pretposljednji klub 2. HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više