Maleš ipak odgovorio Mamiću: Laže da sam tražio puštanje Kupa Hajduku!

ZDRAVKO MAMIĆ je gostujući u "Nedjeljom u 2", iznio nekoliko iznimno ozbiljnih optužbi na račun predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša.

Mamić: Evo vam kurac svima! Maleš je cinker koji me molio kup, Jovanović miš, Šimić profiter, a ti Stankoviću monstrum!

Izvršni predsjednik Dinama je pred milijunskim auditorijem rekao kako je početkom sezone Maleš od Branka Laljaka, predsjednika udruženja Prve HNL i njegovog zamjenika Nevena Šprajcera, tražio da "naprave sve da Hajduk ove godine bude prvak".

Nadalje, Mamić je govorio kako je Maleš, djelujući kao USKOK-ov pouzdanik - prikriveni istražitelj, od njega također pokušao ishoditi priznanja ili sakupiti saznanja o eventualnim Mamićevim kriminalnim radnjama u nogometu. Šef Dinama tvrdi da se posljednjih mjeseci nekoliko puta nalazio s Malešom na zahtjev predsjednika Hajduka i da je ovaj uvijek tražio da sastanci budu na opskurnim mjestima, poput benzinskih crpki ili ugibališta.

Najozbiljnija Mamićeva optužba na Malešov račun je zahtjev (zamolba), koji je prema Mamićevim riječima, Maleš nedavno uputio Mamiću. On tvrdi da mu je prvi čovjek Bilih došao s prijedlogom da Dinamo Hajduku "pusti" osvajanje kupa, obzirom da je jasno kako će Modri biti prvaci. Podsjećamo, Zagreb je prije dva tjedna eliminirao Hajduk iz kupa.

Maleš se nije javljao na naše pozive da komentira ove optužbe, a glasnogovornik Hajduka Ante Bilić izjavio je kako je jedina izjava i stav kluba oko ove teme, da nema nikakvih izjava i komentara iz Hajduka dok traje istraga u slučaju Širić i Djedović.

Na naše inzistiranje kako ovako teške optužbe na Hajdukov račun iznesene na javnoj televiziji i od strane visoko pozicioniranog dužnosnika HNS-a, ipak zahtjevaju službenu reakciju s Poljuda, dobili smo isti odgovor.

Dva sata nakon objave našeg teksta, Hrvoje Maleš je ipak reagirao na Mamićeve optužbe:

"U nikakve dogovore s gospodinom Zdravkom Mamićem nisam ulazio, pogotovo o tome tko bi trebao osvojiti kup, a tko prvenstvo. To su laži, skretanje pozornosti, obmanjivanje javnosti i udar na mene. Isto tako, moram priznati da sam iznenađen reakcijom gospodina Mamića nakon uhićenja gospode Širića i Djedovića. Umjesto da je čestitao i podržao rad pravne države, danima me konstantno napada i vrši medijski linč.

Kad je u pitanju sastanak s gospodinom Laljkom, bivšim direktorom Dinama, sadašnjim predsjednikom Intera i Udruge prvoligaša, činjenica je da je isti na njegovu inicijativu tijekom ljeta održan na Poljudu. Sa strane Hajduka nazočni su mu bili predsjednik Uprave Hrvoje Maleš, te tadašnji članovi Milo Nižetić i Pavle Cicarelli, predstavnik Hajduka u Udruženju prvoligaša Josip Grbić i predstavnik Hajduka u Nogometnom savezu Splitsko-dalmatinske županije Denis Kosor. Tijekom razgovora o slaboj posjećenosti na stadionima, predsjednik Maleš je kazao kako bi hrvatska liga sigurno bila popularnija kad bi bila neizvjesnija, kad bi više klubova imalo realne šanse za osvajanje naslova prvaka (i u tom je kontekstu između ostalih spomenut i Hajduk). Tema razgovora je bila i nezastupljenost dalmatinskih klubova, osobito Hajduka, u tijelima Udruge, te projekt televizijskog prijenosa utakmica."

Pročitajte više