Hajduk u ovakvoj ulozi nije gostovao kod Dinama od 2004.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO i HAJDUK u nedjelju od 17:15 na Maksimiru u 19. kolu SuperSport HNL-a igraju derbi s ogromnim ulogom. Hajduk kod Dinama dolazi kao lider te s naizgled jako velikih sedam bodova prednosti. No, to je varljivo jer Dinamo ima dvije utakmice manje, do kojih ćemo se još načekati.

Kod Lokomotive igra 23. siječnja iduće godine, dok se ne zna kada će riješiti zaostalu utakmicu protiv Varaždina na Maksimiru, ali svakako ne prije proljetnog dijela sezone. No, ako Dinamo i dobije obje te utakmice, prvu polovicu prvenstva (18 kola) završava s bodom manje od Hajduka, koji je i matematički jesenski prvak. 

Ta Hajdukova "titula" je povijesna, ali to mu je i ovo gostovanje kod Dinama. Na Maksimir Bili dolaze kao lideri i to po prvi put u toj ulozi nakon gotovo 20 godina. Naime, Hajduk je zadnji put kod najvećeg rivala gostovao kao prvoplasirani prije gotovo 20 godina.

Točnije, 1. svibnja 2004. u iznimno napetoj završnici. Tri kola prije kraja prvenstva Hajduk je došao Dinamu, koji bi ga pobjedom prestigao. To se i dogodilo, Dinamo je pobijedio 3:1, ali zatim nije pobijedio sve do kraja, za razliku od Hajduka. Njemu je pak naslov donio Zadrov golman Tvrtko Kale, koji je na Stanovima ograničio Dinamo na samo 1:1.

Pročitajte više