Hajduk ga je otpustio, belgijski mediji ga hvale: Leko je nasljednik iz snova

Foto: Profimedia

IVAN LEKO predstavljen je jučer kao novi trener Standarda iz Liegea. Donedavni trener Hajduka pokušat će popraviti rezultate i podići devetoplasirani klub belgijskog prvenstva, a ugovor s njim potpisao je na dvije i pol godine. Još prije nepuna dva i pol mjeseca 45-godišnji Leko bio je trener Hajduka, a splitski klub morao je napustiti zbog slabijih rezultata. Njega je u Hajduku zamijenio Mislav Karoglan, koji je Hajduk doveo do naslova jesenskog prvaka.

Za Leku je ovo povratak u Belgiju, gdje je kao nogometaš igrao za Club Brugge, Beerschot i Lokeren, dok je kao trener vodio OH Leuven, St. Truiden, Club Brugge i Antwerpen. Najviše uspjeha imao je kao trener Club Bruggea kojeg je, između ostaloga, odveo do ligaške titule u sezoni 2017./18. i vodio ga u Ligi prvaka.

Leko je u Standardu zamijenio Carla Hoefkensa, a belgijski mediji navode da je u klub iz Liegea stiglo pravo rješenje. Sporza tako ističe: "Samo četiri dana nakon otkaza Hoefkensu, Standard je pronašao svog nasljednika iz snova." Uz podsjetnik na njegove trenerske uspjehe, dvostruku krunu s Club Bruggeom i osvojeni kup s Antwerpom, dodaje se i da je "Hrvat pokazao da može biti izvrstan trener u Belgiji".

Pročitajte više