Hajduk ga se nije sjetio: Verpakovskis kao slobodan igrač potpisao za Ergotelis

LATVIJSKI napadač i nekadašnja špica splitskog Hajduka Maris Verpakovskis potpisao je u statusu slobodnog igrača dvogodišnji ugovor sa grčkim Ergotelisom sa Krete, klubom bivšeg Hajdukovca Marija Budimira. Prošle sezone Verpakovskis bio je na posudbi iz kijevskog Dinama u španjolskoj Celti iz Viga gdje je upisao samo pet nastupa, ne postigavši ni jedan gol.

Inače, ovaj 173cm visoki napadač od 2003. godine član je kijevskog Dinama za koga je nastupio 47 puta i zabio 10 golova, dok je od 2007. stalno na posudbama. Prvo je bio u Getafeu pa onda, prije nove španjolske avanture u Vigu, i u splitskom Hajduku.

Pet golova u dresu splitskog Hajduka

U jesenskom dijelu sezone na Poljudu Maris nije bio toliko uspješan, međutim početkom proljetnog dijela, kada je ušao u formu i kada je zabio nekolicinu lijepih golova, pokazuje se kao vrlo dobro pojačanje. Ipak, ubrzo ga je zadesila teža ozljeda zbog koje propušta zadnja tri mjeseca sezone te se na ljeto potiho vraća u Kijev.

Najbolji dio svoje karijere Verpakovskis je uživao početkom 21. stoljeća kada je u dresu latvijskog Skonta u 77 utakmica zabio 41 gol. Paralelno s time, dobre igre u latvijskoj reprezentaciji, kada je odveo momčad na Euro 2004, donose mu veliki transfer u kijevski Dinamo. Dodajmo kako je Verpakovskis za Latviju nastupio 75 puta postigavši 24 gola.

Pročitajte više