HNL

HAJDUK - GORICA 2:4 Novi težak poraz Hajduka. Sve su bliže dnu HNL-a

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

GORICA je u 16. kolu HNL-a s 4:2 slavila protiv Hajduka na Poljudu te je tako pobjedom zaključila jesenski dio prvenstva koje se vraća 23. siječnja. 

Pogotka za Goricu zabili su Matar Dieye i Kristijan Lovrić koji je dva puta pogađa s bijele točke te Nasiru Moro. Prvi gol Hajduka postigao je Atanasov, a drugi Diamantakos. 

Gorica je rano šokirala Hajduk

Momčad Valdasa Dambrauskasa sjajno je otvorila utakmicu, već u prvih nekoliko minuta je pokazala da je na Poljud došla nadigravati se.

Vidjelo se to već u 2. minuti utakmice kad je Dieye bio u prilici. Suk je s oko 25 metara od gola Hajduka podvalio loptu iza Simića i proigrao Matara, ali Ljubić je dobro pratio akciju i pokupio tu loptu. 

Napadač Gorice četiri minute kasnije ponovno je bio u prilici, ali ovaj put nije zakasnio na loptu pa je Gorica došla do ranog vodstva. Loptu mu je s desnog krila nakon kontranapada ubacio Špikić, a napadač Gorice mirno je zabio za vodstvo. 

Bebek nakon VAR-a dosudio penal za Goricu

Sve do 24. minute i izjednačujućeg gola Hajduka nismo vidjeli ništa osobito od obje momčadi. Čolina je prošao po desnoj strani obrane Gorice i ubacio loptu na oko 11 metara od Kahline. Tamo je bio Jani Atanasov koji je zabio za izjednačenje.

S ovim rezultatom otišlo se i na odmor, a u drugo poluvrijeme ponovno je bolje ušla Gorica. U 53. minuti  Lovrić je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Todorovićem kojem je zamalo pobjegao, ali Bebek nije ništa sudio. Ipak, otišao je gledati VAR te dosudio kazneni udarac koji je tri minute kasnije Lovrić i realizirao. 

Deset minuta kasnije ponovno izjednačenje. Hajduk je osvojio loptu na sredini terena i sjajno probio desnu stranu obrane Gorice. Lopta je došla do Brnića koji se izvukao na bok, a on je centrirao za Diamantakosa koji je zabio za novo izjednačenje.

Raspad Hajduka na kraju susreta

Sve to trajalo je do 77. minute kad je Simić srušio Josipa Mitrovića u kaznenom prostoru i namjestio Lovriću loptu opet na bijelu točku. Krilni napadač Gorice matirao je Ljubića jednako izvedenim penalom i doveo svoju momčad u novo vodstvo.

Hajduk se raspao nakon primljenog gola, a konačnih 4:2 postavio je Nasiru Moro u 89. minuti. Ostao je sam na drugoj vratnici gdje mu je loptu prebacio Dvorneković, a Moro je mirno zabio za pobjedu Gorice. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više