HAJDUK

Hajduk gradi kamp kod Trogira: "Ovo je povijesni dan za klub"

Foto: Google Earth

VIJEĆE Grada Trogira jednoglasno je izglasalo prijedlog o potpisivanju sporazuma o poslovnoj suradnji s Hajdukom, nakon čega su trogirski gradonačelnik Ante Bilić i predsjednik Hajduka Marin Brbić taj sporazum i potpisali.

Osim Brbića, iz Hajduka su na sastanku bili i njegov savjetnik Mario Stanić, šef škole Boro Primorac te član Nadzornog odbora Denis Alajbeg.

Brbić i Bilić su jako zadovoljni

"Posebno nam je zadovoljstvo što će budući nogometni kamp niknuti ovdje u Trogiru, gradu koji je oduvijek srcem i dušom živio za bijelu boju. Isto tako, iznimno zahvaljujemo Gradu Trogiru što je prepoznao ovaj trenutak i važnost izgradnje nogometnog kampa te sam siguran pritom da će i cjelokupna lokalna zajednica ostvariti brojne benefite od naše buduće suradnje. Za kraj ću naglasiti kako ovo nije projekt Marina Brbića ni bilo kojeg pojedinca koji je bio ili će biti u klubu. Ovo je projekt svih nas, svih hajdukovaca, ovo je projekt Hajdukove budućnosti. Tek smo na početku, pred nama je puno posla, mnogo etapa koje moramo prijeći, ali zajedno ćemo doći do cilja", rekao je Brbić, dok je gradonačelnik Bilić dodao:

"Ovakav sadržaj na ovoj lokaciji i s nama kao partnerima je preduvjet za stvaranje sportskog sadržaja bez konkurencije u ovom dijelu Europe. Nakon sporazuma o poslovnoj suradnji, koji je prije nešto više od tjedan dana potpisan između NK Trogira i Hajduka, ovo danas bih označio bitnom točkom za trogirski nogomet i trogirski sport. Naša djeca i seniori će nakon obnovljenog terena na Batariji dobiti novi teren, dodatne sportske sadržaje i priliku razvijati se uz najbolje što Dalmacija ima. Pred nama je puno posla, ali ovo držim jednim od najvažnijih koraka u novijoj povijesti Hajduka i velikom prilikom za Trogir", kazao je Bilić.

Podsjetimo, Hajduk na zemljištu Grada Trogira kreće s realizacijom dugo najavljivanog projekta klupskog kampa. Na tome se mjesecima radilo u trokutu Grad Trogir - Hajduk - Ministarstvo obrane.

Kamp će biti smješten na jako atraktivnoj lokaciji uz more

Hajdukov kamp nalazit će se u Divuljama, na iznimno atraktivnoj lokaciji uz more između Kaštela i Trogira, u neposrednoj blizini splitske zračne luke i s pogledom na otok Čiovo.

Pet nogometnih terena, od kojih bi jedan bio mali stadion kapaciteta 1500 gledatelja, hotel za igrače i osoblje kluba, dvorana, teretana, klupski restoran, bit će doslovno pet minuta hoda od aerodroma Resnik.

Danas se glasa o ostavci Marina Brbića

Što se pak samog kluba tiče, poslijepodne će se na Poljudu održati sjednica Nadzornog odbora gdje će se glasati o Brbićevoj ostavci.

Pročitajte više