Hajduk i Dinamo odigrali prvi derbi u drugoj ligi

Foto: Robert Matić/HNK Hajduk

GOTOVO tisuću gledatelja stiglo je na Poljud na povijesni prvi drugoligaški derbi Hajduka i Dinama u 3. kolu Druge HNL.

Dok Dinamo II već ima drugoligaškog iskustva, Hajduk ove sezone prvi put ima momčad u drugoj ligi, a prvi derbi s najvećim rivalom neće rado pamtiti.

"Modri" su pobijedili s 1:0 golom Miklića iz 84. minute.

Dinamo je već u prvim minutama pogodio stativu, a vratar Hajduka Ivo Grbić spašavao opasne udarce gostiju u prvom dijelu. U drugom je Hajduk pritisnuo dinamovce, ali u završnici je ipak izgubio utakmicu. Borna Miklić, koji je ušao s klupe u drugom dijelu, zabio glavom sa sedam metara.

Dinamo je s tri pobjede i gol razlikom 4:0 vodeći nakon tri kola, a Hajduk je na osmom mjestu. Novigrad je pobjedom 2:0 kod Lučkog skočio na drugo mjesto sa 7 bodova. Gorica i Solin upisali su domaće pobjede nad Dugopoljem, odnosno Šibenikom, a Varaždin je s 2:1 slavio kod Hrvatskog dragovoljca.

HAJDUK II - DINAMO II  0:1
 
HAJDUK II: Grbić, Relota, Batarelo, Gruica, Bradarić, Nejašmić, Šeparović, Teklić, Ćurić, Prtajin, Kovačević. Klupa: Gujić, Pasariček, Delić, Palaversa, Šuto, Deliu, Čančar.

DINAMO II: Horkaš, Perković, Čabraja, Plantak, Uremović, Stolnik, Špikić, Muhar, Božić, Knežević, Ćuže. Klupa: Jurić, Gogić, Selak, Anić, Čengić, Jurilj, Miklić.

 

Pročitajte više