HNL

Hajduk jako oslabljen kod Dinama: Kapetan ne igra derbi

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

DOMAGOJ BRADARIĆ, mladi (19) lijevi bočni Hajduka i kapetan Bilih, zbog ozljede na kraju utakmice protiv Istre na Poljudu, u kojoj je domaćin pobijedio 4:1, neće igrati u posljednjem kolu u nedjelju kod Dinama.

Bradariću je i nekoliko dana nakon ozljede gležanj još uvijek natekao pa je izvjesno da neće igrati derbi koji je Hajduku iznimno važan.  

Jer Hajduk drži treće mjesto. Ono igračima jamči dulji odmor i jedan krug manje u paklu europskih pretkola. Klub koji na kraju bude držao to mjesto kreće od drugog pretkola Europa lige, koje se igra 25. srpnja i 1. kolovoza.

Osijek za Hajdukom, trećim mjestom HNL-a i drugim pretkolom EL-a zaostaje tri boda. Važno je napomenuti da je Osijek od Hajduka bolji u međusobnom omjeru i ako u posljednjem kolu dobije Inter u Gradskom vrtu, a Hajduk u isto vrijeme izgubi kod Dinama, uzet će mu treće mjesto, a samim tim i bolju poziciju u pretkolu EL-a.

Hajduku pobjeda ili bod na Maksimiru jamče treće mjesto bez obzira na rezultat u Osijeku. Ali činjenica je da porazom kod Dinama uz istovremenu pobjedu Osijeka nad Interom Bili iz trenutne naizgled jako komforne situacije padaju u daleko težu kada je u pitanju put kroz europska pretkola. 

Hajduk je dakle pobjedom nad Istrom osigurao Europa ligu sljedeće sezone. Ali kao što smo pisali, Bili nisu slavili uspješan kraj sezone koja je dobrim dijelom slutila na debakl. Umjesto toga, bili su bijesni na Istrinog trenera Igora Cvitanovića i njegove igrače koji su cijelu utakmicu igrali pregrubo i nizom oštrih opasnih startova nasrtali na igrače Hajduka. 

Vrhunac takve igre bio je u 81. minuti kada je Antonio Ivančić, strijelac gola za Istru, kramponima ušao u Hajdukovog kapetana Domagoja Bradarića i ozlijedio ga tako da ga je s terena odvezlo liječničko vozilo, nakon čega je morao biti zamijenjen. Ivančić je za to kažnjen žutim kartonom. 

Istri to na Poljudu zamjeraju zato što njoj ova utakmica rezultatski ništa nije značila jer, kako god odigrala u posljednja dva kola, na kraju prvenstva će biti na 11., pretposljednjem mjestu i za opstanak će igrati dodatne kvalifikacije protiv Šibenika. 

Ali Istri je utakmica s Hajdukom bila bitna zbog čišćenja od žutih kartona. To je dan ranije najavio njen trener. Četvorica njenih igrača koji su se morali očistiti startali su kod Hajduka i požutjeli te su se tako očistili za dodatne kvalifikacije. 

Ivančić, koji je grubo pokosio Bradarića i tako ga ozlijedio, nije bio na popisu na čišćenje. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više