Hajduk jako oslabljen na Dinamo. Nezamjenjivi ozlijeđen, važna zamjena suspendirana

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

LOŠE je po Hajduk završilo gostovanje kod Lokomotive u 18. kolu SuperSport HNL-a. Uzeo je samo bod (1:1), što mu je nedovoljno da pobjegne Dinamu, kod kojeg dolazi idući vikend u derbiju za kraj polusezone. Lider Hajduk, istina, ima naizgled ogromnih 10 bodova ispred Dinama, ali to je nerealno jer aktualni prvak ima čak tri utakmice manje. Osim toga, danas igra protiv Rudeša, koji je odavno siguran povratnik u drugu ligu. 

Teže se ozlijedio nezamjenjivi i peti najskuplji u povijesti

Nadalje, Hajduk na Maksimir mora bez dva važna veznjaka. Nezamjenjivog Mihaela Žapera te prve rezerve Anthonyja Kalika. Žaper je pet minuta prije kraja napustio teren šepajući. Ubrzo se ispostavilo zašto. Pukao mu je mišić zadnje lože. To je teža ozljeda i zahtjeva oko mjesec dana pauze. Dobra vijest za Hajduk i Žapera je što je do duge prvenstvene stanke, tijekom koje će zaliječiti ozljedu, ostala još samo jedna utakmica. Loša pak što je ta jedina utakmica derbi kod Dinama, koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov. 

Žaper (25) prije tri mjeseca je došao u Hajduk u povijesnom transferu. Splićani su kapetana Osijeka doveli uz odštetu od milijun eura. Samo četiri igrača je Hajduk platio više: Anasa Sharbinija 2, Senijada Ibričića 1.8 te Niku Kranjčara i Filipa Krovinovića po 1.5 milijuna eura. Žaper je tako postao peti najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba jer spomenuta dvojica dijele treće mjesto.

Žaper je ubrzo po dolasku postao nezamjenjiv u Hajduku. Defenzivni veznjak je prve dvije utakmice ulazio u s klupe, a onda je u svih idućih devet bio prvotimac, od čega je šest odigrao u cijelosti. Sigurno bi i sedmu da se u Kranjčevićevoj nije ozlijedio.

Na Maksimir i bez super zamjene

Kalik je pak za 35 minuta u igri kod Lokomotive donio Hajduku prijeko potrebne živost, probojnost i agresiju, ali ovo potonje mu je donijelo i žuti karton. Ukupno treći, suspendirajući, što znači da i on propušta Dinamo. Kalik je ove sezone u prvenstvu i Europi samo dva puta bio starter, ali je u zadnja dva meča po ulascima s klupe odigrao jako dobro. Protiv Gorice je sjajno namjestio gol, a kod Lokomotive je također opravdao uvođenje u igru.

Pročitajte više