"Hajduk je za mene odbio veliku ponudu Newcastlea, a Maradona me je obožavao"

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

SANDRO GOTAL prije tri godine je završio nogometnu karijeru sa samo 29 godina. Najbolju sezonu odigrao je u Hajduku, bilo je to u sezoni 2014/15. Zabio je 12 golova uz četiri asistencije, a Hajduk ga je za 300 tisuća eura prodao u St. Gallen. Nakon toga je promijenio još nekoliko klubova i profesionalnu karijeru okončao u austrijskom Hartbergu.

"Griješio sam dok sam bio mlađi, u reprezentaciji Austrije do 17 godine bio sam kapetan Alabi. Igrali smo protiv Rumunjske. Zabio sam dva gola, jedan asistirao. Bilo je to za prolaz na Europsko prvenstvo, a trener me izvadio iz igre u 70. minuti. Kada sam to doživio, rekao sam da neću više nikada doći. Mislio sam da neću više igrati nogomet", rekao je Gotal u razgovoru za Dalmatinski portal pa otkrio kako je stigao u Hajduk.

"U Wolfsbergeru sam bio s Bjelicom dvije i pol godine, on je tražio da živim pored njegove kuće. Od Klagenfurta do Wolfsberga ima pola sata vožnje. Bjelica je želio da ne lutam negdje. Blizu je Slovenija, Beč... Bio sam dosta lud, ali sam imao sreću što sam imao njega za trenera. Bio mi je više kao otac nego kao trener. Znao je koliko sam ludo volio Hajduk. Preko njega je ta priča i krenula. Samo on je zaslužan što sam došao u Hajduk. Nitko drugi."

"Maradona je obožavao mene i Milevskog"

Dok je bio u Hajduku, pratio ga je Newcastle.

"To je istina. Zagrizli su za mene. Pratili su me, moj tadašnji menadžer je imao igrače po Engleskoj. Ja sam se s njima dogovorio, ali se klubovi nisu mogli dogovoriti, nažalost. U to vrijeme to su bile astronomske cifre, ali nije se realiziralo. Na kraju je Newcastle doveo Aleksandra Mitrovića."

U Brestu je Gotala trenirao legendarni Diego Maradona.

"Ne može se reći da je bio trener. Sjedio bi na balunu, a obožavao je mene i Milevskog. Na prvu utakmicu je došao tenkom. To je više bio marketinški potez, predsjednik je želio da klub digne na viši nivo. Uspio je u tome, a Maradona već tada nije bio u idealnom stanju. Dva-tri puta je došao do mene i rekao bi mi 'loco' (luđak)."

Pročitajte više