Hajduk kreće s pripremama: Na Poljudu predstavljena Dinamova dva bivša igrača

Foto: Pixsell (Miranda Cikotić)

HAJDUKOVA prozivka, kao i početak priprema za predstojeću sezonu, na rasporedu su 18. lipnja.

Prvi tjedan pripremnog ciklusa bit će posvećen kineziološkim testovima te zdravstvenim i nutricionističkim pregledima.

Splitski klub uvodni pripremni dio provest će na Kupresu (25. - 29. lipnja), a potom na Pohorju (4. - 19. srpnja) na kojem će - kroz nekoliko pripremnih prijateljskih utakmica - brusiti formu za prvu službenu natjecateljsku utakmicu 26. srpnja u drugom pretkolu kvalifikacija Europa lige. Protivnik će biti poznat ždrijebom zakazanim za 20. lipnja u Nyonu. 

Hajduk je dan prije početka priprema na službenoj klupskoj mrežnoj stranici priopćio kako su trogodišnji ugovori potpisani s Darijom Špikićem (19) i Juricom Prširom (18), Dinamovim dojučerašnjim igračima koji nisu produljili suradnju sa zagrebačkim klubom.

"Špikić je 19-godišnji krilni napadač, redovni U-19 reprezentativac Hrvatske, koji je nogometnu karijeru započeo u NK Kurilovec. Ubrzo je prešao u redove Dinama, a prošle sezone nastupao je za Dinamo II u Drugoj HNL", opis je kojim je Hajduk predstavio Darija Špikića. 

"Presretan sam što sam potpisao za Hajduk, instituciju za koju se zna što predstavlja u Hrvatskoj i šire", izjavio je Dario Špikić na promociji.

"Jurica Pršir 18-godišnji je veznjak koji je svoje prve nogometne korake započeo u NK Zagreb odakle je s 13 godina prešao u redove Dinama gdje je također prošao sve selekcije do juniora. Pršir je bio redoviti član svih mladih reprezentacija Hrvatske, a trenutno nastupa za U-19 reprezentaciju čiji je kapetan", izvještaj je o Jurici Prširu koji je na predstavljanju istaknuo kako je došao u klub "velike tradicije i odličnih navijača".

Osim ofenzivnog krila Adama Gyurcsa, koji je otkupljen od Pogon Szczecina, u Hajduk su proteklih dana u statusu momčadskih pojačanja pristigli vratar Tomislav Duka (Cluj), branič Božo Mikulić (Sampdoria) i napadač Mirko Ivanovski (Slaven Belupo). Klub su napustili vratari Karlo Letica (Club Brugge) i Dante Stipica (CSKA Sofia). 

Promjene su zamjetne i u stručnom stožeru. Šef struke Željko Kopić prezentirat će igračima Tonija Modrića i Šimu Veršića, novoizabrane kondicijske trenere. Željku Kopiću i dalje će asistirati pomoćnici Zlatko Bašić i Toni Golem te trener vratara Tihomir Bulat.

"Modrić je kao stručnjak za kondicijsku pripremu do sada radio s prvom momčadi RNK Split, a zatim je bio pomoćnik Igora Tudora zadužen za kondicijsku pripremu u turskim klubovima Karabükspor i Galatasaray. Veršić je kao kondicijski trener prethodno radio pri prvoj momčadi RNK Split", objavljeno je na mrežnoj stranici splitskog kluba.

Pročitajte više