HAJDUK NA MAĐARSKI POGON Bijeli u Puli razbili Istru i na bod su do Rijeke

Foto: HNK Hajduk

HAJDUK je u Puli u susretu 34. kola nakon odlične igre pobijedio Istru 5:1 i naznačio da je izašao iz krize koja ga je drmala u posljednja četiri kola. Nakon sjajne igre, ali i nesretnog poraza na Poljudu protiv Dinama, Bijeli su potpuno pali u formi. Izgubili su od Rudeša, remizirali su sa Slavenom i ostali bez drugog mjesta kojeg su držali dobar dio sezone.
 
Rijeka ih je prestigla i utakmica u Puli imala je za Bijele jako veliku važnost. S tri boda u Puli Hajduk bi se približio Rijeci na samo bod zaostatka, a dobra igra i visoka pobjeda bi barem malo razvedrila sumornu poljudsku stvarnost.
 
Upravo se to i dogodilo. Hajduk je odigrao jako dobro, dominirao je cijelu utakmicu i da su igrači u bijelom bili samo malo precizniji i prisebniji, Istra je mogla doživjeti i još teži rezultatski debakl. Iako i ovih pet komada u mreži Ćorića zvuči impresivno.
 
 
Fantastičnu utakmicu za Hajduk je odigrao Mađar Adam Gyurcso. Mađar je imponirao, dirigirao je igrom Hajduka, a splitsku golijadu na Aldo Drosini otvorio je fantastičnim golom iz slobodnjaka.
Najzaslužniji je drugi gol Tudora, asistirao je za četvrti koji je postigao njegov sunarodnjak Marko Futacs, a skuhao je i akciju za peti gol Bijelih koji je postigao Šego na samom koncu susreta.
 
Treći Hajduk sada ima 65 bodova, jedan manje od druge Rijeke, a pet manje od prvog Dinama, dok je pretposljednja Istra 1961 ostala na 26 bodova, jednim više od posljednje Cibalije koja od 20 sati gostuje kod Osijeka. 
 
Susret u Puli praktički je bio riješen već u prvih 15-ak minuta. Prvo je Gyurcso u 5. minuti odlično izveo slobodni udarac sa 17 metara i doveo splitski sastav u vodstvo, da bi Tudor u 13. uz mnogo sreće uspio progurati loptu iza leđa Ćorića. Roce je u 27. minuti nakratko vratio nadu domaćima, ali je Said devet minuta potom nakon lijepe kombinacije s Tudorom rutinirano pogodio za 3-1. U samoj završnici utakmice su Futacs i Šego postavili konačni rezultat, a posebno je lijep bio pogodak mladog Šege koji je s 15-ak metara iz voleja pogodio pod samu gredu.
 
 
 
ISTRA: Ćorić, Pavić, Prce, Halilović, Ottochian, Jovičić, Roce, Escobar, Vojnović, Matas, Matei. Klupa: Orbanić, Prelčec, Antunović, Maksimović, Jakić, Kerić, Čuljak.
 
HAJDUK: Letica, Juranović, Ismajli, Fomitschow, Radošević, T. Bašić, Hamza, Tudor, Tičinović, Gyurcso, Said. Klupa: Stipica, Futacs, Almeida,  Šego, Memolla, Filip, Kovačević.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više