HNL

HAJDUK - OSIJEK 3:2 Pet golova i bizarni crveni karton junaka Hajduka u derbiju

Foto: Milan Sabic/Pixsell

HAJDUK je pobjedom u ludoj utakmici protiv Osijeka (3:2) prekinuo niz od dva poraza, a ovim trijumfom trener splitskog kluba Damir Burić sačuvao je, barem zasad, posao. 

Hajduk je vodio 2:0, Osijek se uspio vratiti, ali je utakmicu 15 minuta prije kraja odlučio pogodak Jaira. Hajdukov junak je dobio drugi žuti karton zbog gluposti prilikom proslave kada je nogom žestoko udario korner zastavicu.

Veliki povratak gostiju

Splićani su poveli u 22. minuti nakon dotad očajne utakmice čiji su početak obilježile pogreške na obje strane. Caktaš je doveo domaće u vodstvo svojim petim ovosezonskim golom nakon lijepog proigravanja Jaira i sigurne realizacije iskosa s desne strane. 

U 41. minuti Hajduk je poveo 2:0 nakon nevjerojatne pogreške gostujućeg braniča Silve. Poklonio je Eduoku loptu nakon ispucavanja Hajdukovog vratara, a napadač domaće momčadi iskoristio je poklon i lako prevario Ivušića. Izgledalo je tada da se Osijek, koji je dotad samo jednom zaprijetio dalekometnim udarcem, predao.

Međutim, samo minutu kasnije smanjio je Žaper prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Početak drugog dijela donio je sjajnu igru Osijeka i veliki pritisak. Isplatilo se to gostima u 53. minuti kada je Marić tukao iskosa s desne strane, a lopta odskočila ispred Ljubića i završila u mreži.

Gol pa glupost Jaira

Navijači su tada postali sve nervozniji, zvižduci sve glasniji, ali kombinacija Jairo-Jradi donijela je novu radost na Poljudu u 74. minuti. Jradi je primio loptu u kaznenom prostoru i majstorski petom proigrao suigrača čiji je udarac prošao ispod vratara gostiju i sretno završio u mreži. Radost je kratko trajala jer je Jairo napravio veliku glupost u slavlju, nabio je nogom korner zastavicu i dobio drugi žuti karton. Zbog toga će propustiti derbi s Dinamom u sljedećem kolu.

Osijek je u posljednjih 15 minuta imao igrača više, ali uspio je stvoriti samo jednu dobru priliku koju nije iskoristio Ndockyt koji se loše snašao u jedan na jedan situaciji s Ljubićem.

Ovom pobjedom Hajduk je napravio veliki korak u borbi za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka. Pobjegao je Osijeku na sedam bodova. 

HAJDUK - OSIJEK   3:2

Uoči utakmice:

90` Kraj. Osijek nije uspio stvoriti priliku u nadoknadi. Bitna pobjeda Hajduka.

90` Pet minuta sudačke nadoknade.

89` Pritisak Osijeka, ali Hajduk se zasad brani. 

83` Velika prilika za Osijek! Ndockyt je pobjegao obrani i izašao sam na domaćeg vratara. Međutim, loše je primio loptu, otišla je malo iza njega i dok je stigao do nje i udarca, izblokiran je pa je Osijek na kraju umjesto izjednačenja dobio samo korner.

80` Nakon ubačaja iz slobodnjaka Šutalo je pobjegao obrani Hajduka, ali nije uspio bolje pucati iz teške pozicije.

75` Crveni karton za Jaira! Gol je proslavio tako da je nogom nabio korner zastavicu. Sudac mu je pokazao drugi žuti karton uz ogromne prosvjede domaćih.

74` GOOOL! Hajduk opet vodi! Jairo je zabio uz dosta sreće. Jradi ga je majstorski proigrao petom, Jairo je tukao, lopta prošla ispod vratara gostiju, a Škorić ju nije uspio izbiti s crte.

72` Duel Jaira i Šutala, Hajdukov napadač pada u kaznenom prostoru, a sudac pokazuje da se igra nastavi.

71` Zvižduci na Poljudu su sve jači iz minute u minutu.

69` Velika pogreška Ljubića. Poklonio je loptu napadačima Osijeka, ali Hamza je presjekao opasno dodavanje Žapera. 

63` Utakmicu prati 7805 gledatelja.

60` Žuti za Silvu, a odmah zatim i na drugoj strani za Hamzu.

58` Dolček je u igri umjesto Eduoka.

56` Dva neprecizna dalekometna pokušaja Caktaša i Eduoka.

53` GOOOL! 2:2! Osijeku se isplatio pritisak na startu poluvremena. Marić je primio loptu na desnoj strani, namjestio se na ljevicu i gađao suprotni kut. Lopta je odskočila ispred Ljubića i završila u mreži. Osmi gol za Marića ove sezone.

52` Slobodnjak za Osijek na 20 metara, Lopa je uzeo loptu i pogodio samo živi zid. Novi korner za goste.

50` Sjajna obrana Ljubića. Pilj je tukao s 25 metara, vratar domaćih izbija u korner.

46` Počelo je drugo poluvrijeme. Hamza je u igri umjesto Bradarića, ali to formacijski neće ništa promijeniti.

45` Kraj prvog dijela.

45` Vratnica spašava Osječane! Jairo je ukrao još jednu loptu zadnjoj liniji, prebacio vratara, ali ga je zaustavila vratnica.

45` Minuta sudačke nadoknade.

42` GOOOL! Odmah se Osijek vraća! Nakon velike gužve u domaćem kaznenom prostoru lopta je stigla do Žapera, on se driblingom riješio čuvara i lijepo pogodio s vrha šesnaesterca.

41` GOOOL! 2:0! Nevjerojatna pogreška Silve. Branič gostiju nakon ispucavanja Ljubića poklonio je loptu Eduoku, a napadač Hajduka nije propustio priliku u situaciji jedan na jedan s golmanom Osijeka.

35` Ništa Osijek nije napravio još od 11. minute i udarca Pilja. 

33` Sjajna prilika za Hajduk! Jradi i Jairo su izbacili gostujuću obranu, lopta je stigla do Eduoka koji je odigrao povratnu loptu za Jradija koji je iskosa s lijeve strane ciljao dalju vratnicu i promašio za nekoliko centimetara.

25` Korner za Hajduk. Domaći su puno bolji u posljednjih desetak minuta.

22` GOOOL! Hajduk vodi! Lijepa akcija domaćih. Jairo je proigrao Caktaša koji je pobjegao čuvaru i iskosa s desne strane rutinski matirao Ivušića. Peti ovosezonski gol Caktaša.

14` Škorić zaustavlja Jaira u kontranapadu. Prekršaj na 18 metara od gostujućeg gola. Caktaš je izveo slobodnjak, snažno je tukao u golmanov kut gdje je Ivušić lako uhvatio njegov udarac.

13` Eduok je prvi put s loptom bio u kaznenom prostoru gostiju, ali je zaustavljen. Nekoliko sekundi kasnije pokušao je probiti i po lijevom krilu, još jednom neuspješno.

11` Prvi udarac. Fantastičan kontranapad povukao je Lopa i odigrao povratnu loptu za Pilja koji je snažno tukao, ali za pola metra promašio gol. Odmah zvižduci na Poljudu za Hajdukovu igru.

8` Prvi korner na utakmici ima Osijek, ali loš ubačaj. Hajduk je imao priliku za kontranapad, no griješi i Čolina.

5` Puno pogrešaka na obje strane. Jedinu opasniju akciju u prvih pet minuta imao je Osijek, ali je jedno proigravanje presjekao Hajdukov branič Simić.

1` Počela je utakmica. Na predstavljanju je izviždan Hajdukov trener Burić.

1` Atmosfera na Poljudu uoči početka susreta.

Sastavi:

Hajduk: Ljubić, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Bradarić, Nejašmić, Caktaš, Jradi, Eduok, Jairo

Osijek: Ivušić, Šutalo, Škorić, Žaper, Silva, Alves, Pilj, Ndockyt, Mance, Lopa, Marić

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više