HNK HAJDUK

Hajduk ostaje bez predsjednika, Huljaj odlazi nakon samo pola godine

Foto: Pixsell

JASMIN HULJAJ više nije predsjednik Uprave Hajduka. Huljaj je otišao nakon samo šest mjeseci.

Zanimljivo, mediji u Hrvatskoj poziv su dobili samo 45 minuta uoči presice pa nitko nije znao o čemu je riječ sve do obraćanja Huljaja.

"To je njegova osobna odluka", poručili su iz kluba, a Huljaj je rekao:

"Ovo je moja osobna odluka koju sam donio nakon šest mjeseci rada u Hajduku. Obiteljska situacija je isto doprinijela u donošenju odluke i definitivno sam osjećao da moram komunicirati s Nadzornim odborom, odluka je donesena, zajedno radimo na dobroj tranziciji. Odradili smo odličan prijelazni rok, posložili smo financije i sustav kluba. Dat ću sve od sebe s NO-om i novim predsjednikom da napravimo tranziciju da se ovaj dosadašnji dobar rad dobro nastavi. Oformili smo skautsku službu, postigli smo sve ciljeve, još nije završen prijelazni rok u nekim zemljama, ali zadovoljni smo. Bit ću na raspolaganju novom predsjedniku kluba za savjet i za podršku, čak i nakon što odem iz kluba. Ovo je za mene jedan emotivan trenutak, ali vidim ga kao napredak kluba. Zadovoljan sam s ljudima s kojima sam radio i vidi se da dobro rade", rekao je Huljaj pa dodao:

"Ja sam išao kratkim koracima, od mjesec dana, tri mjeseca, postavili smo ciljeve, onaj prvi je bio financijsko stanje kluba, njega smo postavili i jako sam zadovoljan radi toga. Zadovoljan sam sportskom komisijom, počeli smo planirati i raditi prijelazne rokove unaprijed. Mi danas planiramo dva do tri prijelazna roka unaprijed. Odluka je sazrijevala u meni, nije bilo lako, ali ponosan sam na to kako je sada. Nadzornim odborom sam isto zadovoljan."

Predstavnici Nadzornog odbora više puta su istaknuli da nitko nije utjecao na njegovu odluku, a da Huljaj ostaje uz klub te da će savjetima pomoći novom predsjedniku.

Sutra će biti objavljen natječaj za novog predsjednika kluba. Trajat će osam dana.

"Ovo je trenutak koji nije jednostavan, ali je došao moment za koji smo se nadali da će biti baš takav. Na prvoj sjednici predsjednik Uprave nas je upoznao s činjenicom da ide i da se ne vidi u Hajduku i nogometnom biznisu. To je postalo službeno na našoj drugoj sjednici. Od početka smo izgradili suradnički odnos", rekao je predsjednik NO-a Benjamin Perasović pa dodao:

"Možemo samo pozvati sve zainteresirane na natječaj. Natječaj je kratak, onaj tko se želi prijaviti zna zašto je kratak."
 

Pročitajte više