HNL

Hajduk ostao bez šanse za rekord, Caktaš potvrdio svoje mjesto u povijesti

Foto: hajduk.hr

HAJDUK je remizirao u Puli protiv Istre (1:1). Time je ostao na prvoj poziciji, ali ima utakmicu više od Dinama i Rijeke koji su na jednom, odnosno dva boda zaostatka.

Osim izgubljenih bodova, Hajduk može žaliti i za time što je propustio nastaviti sjajan niz. Naime, prije ovog susreta upisao je čak jedanaest prvenstvenih pobjeda zaredom protiv Istre. Serija je počela u veljači 2017. godine kada je Hajduk na Poljudu slavio s 4:0. Istra sve do danas nije uspjela naći protulijek za splitsku momčad, ali je pogotkom Lončara došao do jako bitnog boda.

Hajduku tako rekord ostaje niz od čak trinaest pobjeda zaredom protiv Cibalije koja je počeo u sezoni 2011/2012. i još nije završio.

Povijesni Caktaš

S druge strane, Mijo Caktaš se novim golom učvrstio na drugoj poziciji što se tiče Hajdukovih strijelaca u povijesti HNL-a.

S čak 55 pogodaka, u leđa gleda tek Tomislavu Ercegu koji ima 26 golova više. Zvonimir Deranja ima dva pogotka manje od Caktaša, čije su brojke naročito impresivne uzmemo li u obzir da se radi o veznom igraču.

U sljedećem kolu na Poljud stiže Varaždin, dok će Istra ugostiti Inter. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više