Hajduk pobijedio Schalke 4:3, zabio 15-godišnjak

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka u prijateljskoj su utakmici igranoj u Splitu u petak svladali njemačkog prvoligaša Schalke 04 iz Gelsenkirchena s 4:3. Strijelci za Hajduk bili su Čubelić (24'), Sahiti (47'), Biuk (61') i Vušković (72'), dok su pogotke za Schalke postigli Polter (37'), Buelter (44'-11m) i Kozuki (73').

Obje momčadi igrale su u kombiniranim sastavima te su dosta mijenjale igrače tijekom utakmice. Hajduk je poveo pogotkom mladog Ivana Čubelića, no do poluvremena je Schalke preokrenuo utakmicu. Nakon pogodaka Biuka i Sahitija Hajduk je ponovo stigao u vodstvo, a nedostižno vodstvo od 4:2 donio je Hajduku 15-godišnji Luka Vušković. Kozuki je zabio treći pogodak za Schalke. Hajduk će u nastavku priprema odigrati prijateljsku utakmicu protiv Auxerrea.

Tko je Luka Vušković?

Vušković je fenomen iz Hajdukove omladinske škole. Ove sezone je priključen juniorskoj momčadi premda je još debelo u kadetskim godinama, daleko mlađi od uzrasta u kojem je sada. Nedavno je Corriere dello Sport pisao da bi ga PSG mogao kupiti za deset milijuna eura.

"Kompletan, dominantan i elegantan, savršen je primjer braniča koji zna s loptom. Ima vrlo dobar omjer tjelesne mase, fizičke snage, izdržljivosti i kondicije, zbog čega se ugodno osjeća u duelima. Može igrati kao desni i lijevi stoper u obrambenoj liniji s četiri igrača, ima vrlo dobru koordinaciju i rad nogu za igrača svoje visine", opisao je Vuškovića portal Football Talent Scout.

 

Pročitajte više