Hajduk

Hajduk pred Istru ima jednu rupu u momčadi. Koga će Karoglan odabrati?

Foto: PIXSELL

DONEDAVNI pomoćnik Valdasa Dambrauskasa Mislav Karoglan imao je uspješnu premijeru na klupi Hajduka. Bijeli su u zaostalom derbiju bez gotovo ikakvih problema svladali Rijeku s 2:0, a u subotu 17. rujna na Poljud stiže Istra, koja bi sudeći po nedavnoj formi ipak trebala biti nešto teži protivnik. 

Nogometaši Gonzala Garcije izgubili su samo jednom u prethodnih šest kola, a u posljednjem su s 3:0 na gostovanju deklasirali Slaven Belupo, uz naročito sjajne partije ovoljetnih pridošlica Rede Boultama i nekadašnjeg nositelja igre Hajduka Ante Ercega. 

S druge strane, Karoglan je u svom debiju na klupi izveo poprilično ofenzivnu postavu s Marcom Fossatijem i Filipom Krovinovićem kao pivotima, pri čemu se Talijan spuštao među stopere kako bi pomagao graditi napade, dok je Marko Livaja ponovno vraćen na desetku.

Ispred njega bio je Jan Mlakar, Stipe Biuk je s lijeve strane ulazio u sredinu što je ostavljalo prostor za podizanja Darija Melnjaka, dok je Emir Sahiti desno bio nešto bliže aut-liniji, budući da je David Čolina igrao kao inventirani bek. 

Izostanci u srcu obrane 

S obzirom na to da Gergo Lovrencsics uglavnom ulazi s klupe, a da je Dino Mikanović zaradio treći žuti karton, Čolinu ponovno možemo očekivati u istoj ulozi, ali na stoperskim pozicijama definitivno se spremaju izmjene. Nije poznato je li Josip Elez potpuno spreman, a Chidozie Awaziem je također zaradio treći žuti.

To će u startnih 11 gotovo sigurno gurnuti Tonija Borevkovića, a posuđenom stoperu Vitorije Guimaraes partner bi trebao biti Stefan Simić ili 18-godišnji Dominik Prpić. Radi se o standardnom članu prošlosezonske šampionske juniorske generacije, koji je bio dio priprema prve ekipe. 

Prpić je Zagrepčanin visok 188 centimetara, a potekao je u omladinskom pogonu NK Zagreba. Poput starijeg suigrača Krovinovića bio je dio Lokomotivine škole, odakle je 2017. stigao na Poljud. Nakon pet godina mogao bi dočekati svoj službeni debi.

Pročitajte više