Hajduk pregazio Zagreb: Dva gola i asistencija Ahmada Sharbinija

PRED više od deset tisuća gledatelja na Poljudu Hajduk je golovima Tomasova, Kukoča i dvostrukog strijelca Ahmada Sharbinija razbio Zagreb s 4:0. Nastavak je to pozitivnog niza Balakovljeve momčadi koja će tako s tri uzastopne pobjede otići sljedećeg vikenda na gradski derbi sa Splitom u Park mladeži.

Iako je kvaliteta Pjesnika upitna (dobili su je 4:0 i Osječani prije dva tjedna, Osječani koji su u subotu stradali s istim rezultatom od Dinamovi rezervi), prezentacija Bijelih za svaku je pohvalu. Od prve do posljednje minute gospodarili su terenom i stvorili najmanje deset čistih prilika za gol, iako treba priznati da su zbog isključenja Pelaića gotovo sat vremena Zagrebaši igrali s igračem manje.

Momčad koja pobjeđuje ne mijenja se

U nogometu je pravilo da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, slijedom čega je na poljudski travnjak Balakov poslao istu onu postavu koja je prije sedam dana uvjerljivo slavila u Puli. Lima lijevo, James desno, stoperski par Andrić - Maloča, u sredini Brkljača i Luštica, na krilima Kukoč i Tomasov te naprijed Anas iza Ahmada.

I opet je to dobro izgledalo, blistala su braća Sharbini, očigledno preporođeni novim rolama u momčadi, a briljirao je i Tonći Kukoč je koji požrtvovnošću i trkom radio dar-mar u gostujućoj obrani. Valja pohvaliti i agilnog Lušticu, a praktički u cijeloj momčadi nije bilo lošeg pojedinca, možda je tek nešto nesigurniji bio James, koji na mjestu desnog beka još nije opravdao transfer.

Čudesna bratska povezanost Ahmada i Anasa


No vratimo se na događanja na Poljudu, gdje je već u prvoj minuti poveo Hajduk. Ahmad je poslao s ruba kaznenog prostora jednu dubinsku loptu, Tomasov je izbjegao zaleđe i zabio pod gredu nemoćnog Vidakovića. Do 22. minute zabilježili smo nekoliko dalekometnih pokušaja Anasa, a onda je jedna dubinska lopta gostiju prevarila Jamesa, Medić je izašao sam na Subašića i na sreću slabo reagirao.

U 30. minuti Bijeli su povećali vodstvo. Brkljača je dubinskom loptom proigrao Ahmada, ovaj sam izašao na Vidakovića, zaobišao ga i pogodio praznu mrežu Zagrebaša. Dvije minute prije i dvije poslije sjajno su kombinirala braća Sharbini, a oba puta Anas je topovski pucao poviše gola. U 33. minuti, vjerojatno zbog žestoke psovke, branič Mladen Pelaić dobio je izravni crveni karton i tako olakšao posao Splićanima.

Neumorni Tonći Kukoč najveći dobitak Krasimira Balakova

Posljednja prilika u prvom poluvremenu pripala je također Bijelima. Opalio je topovski Anas s 25 metara, a lopta je na sreću po goste završila na gredi Vidakovićeva gola. Da pritisak na zadnju liniju Pjesnika neće posustati u drugom dijelu pokazalo se već u 51. minuti kada je još jednom zabio Ahmad Sharbini. Kukoč je lijepo proigrao Ahmada na pet metara, ovaj je opet zaobišao vratara i zabio iskosa za 3:0.

Do kraja susreta Hajduk je zabio još jedan gol i stvorio nekoliko čistih prilika.U 59. minuti svoju sjajnu igru protiv Zagreba okrunio je Tonći Kukoč. Sve je sam napravio na lijevoj strani, prošao dva igrača, pa i vratara i onda gurnuo loptu u gol Zagrebaša. I Anas se svojski trudio zabiti, ali nije ga išlo, njegovim udarcima je u 68. i 73. i 88. minuti nedostajalo preciznosti i ubojitosti. Ali budi se Anas i to je ono najvažnije za Hajduk.

Možda je najljepša slika s Poljuda bila ipak ona nekoliko minuta poslije kraja susreta, kada je Balakov poslao igrače trčati po tartan stazi uz veliki pljesak okupljenih gledatelja...

Pročitajte više