Hajduk prvak Hrvatske, Ćiro novi trener Splićana

U POSLJEDNJEM, 32. kolu Prve HNL Hajduk je na Poljudu razbio Varteks rezultatom 6:0, dok su Inter i Rijeka na Kantridi remizirali 3:3.

Posljednje kolo obilježio je nevjerojatan broj golova, čak 33, a najviše su golova zabili Dinamo i Zagreb, čak sedam, dok je Hajduk zabio "samo" šest golova.

Pobjedom na Poljudu nad Varteksom nogometaši splitskog Hajduka su u zadnjem kolu osvojili naslov prvaka Hrvatske, šesti u samostalnoj Hrvatskoj.

Kako je Hajduk u četiri međusobne utakmice triput pobijedio, a jednom remizirao sa jedinim konkurentom Interom iz Zaprešića, rezultat utakmice u Rijeci gdje su Rijeka i Inter odigrali 3:3 nije bio previše bitan.

Nakon susreta je direktor Hajduka, Branko Grgić, potvrdio ono o čemu se pričalo tjednima uoči završetka prvenstva. Naime, nakon što je njegov Varteks na Poljudu primio šest golova, Miroslav Ćiro Blažević postat će novi trener Hajduka.

Nagađa se da bi Ćiro dolaskom na klupu Hajduka, što mu je dugo vremena bila želja, mogao završiti svoju bogatu trenersku karijeru.

 

 

 

Već u prvoj minuti Vejić je na ubacivanje Nike Kranjčara glavom pogodio zabio za vodstvo Hajduka od 1:0.

Benko je nedugo zatim imao priliku za izjednačenje, ali je lopta prošla pokraj okvira Varteksovih vratiju. Vejić je u 8. minuti nakon kornera opet pucao glavom, ali Mance je ovaj put bio na mjestu.

Bušić je u 12. minuti dobro pucao s ruba šesnaesterca, vratar Varteksa uspio je lopti skrenuti putanju, ali ju je natrčali Bišćević pospremio u gol za 2:0.

Treći gol pao je u 20. minuti nakon sjajne akcije Ivana Leke i Nike Kranjčara, koji je bio u savršenoj poziciji za udarac, ali je loptu ipak proslijedio Bušiću koji je neobranjivo pogodio za 3:0.

Čačić je u 23. minuti zabio 4. gol za Hajduk iz slobodnog udarca, lopta se u gol odbila od leđa Varteksovog braniča.

Krunsolav Lovrek, nakon što je zamijenio umornog Bušića, nakon nabačaja Bišćevića zabija za Hajdukovo vodstvo od 5:0.

Sa 20-ak metara Niko Kranjčar, nakon dugog posta uspijeva zabiti gol za konačnih od čak 6:0.

Niku Kranjčara uz ovacije publike na Poljudu zamijenjuje Munoz, kojem je ovo vjerojatno posljednja utakmica za novoga prvaka.

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Širić iz Osijeka.

 

 

 

Domaćini su poveli već u u 13. minuti, Siniša Linić zabio je za vodstvo Rijeke.

Inter je izjednačio u 19. minuti pogotkom Ćorluke, koji je na 16 metara prizemljio loptu i savladao Radmana.

U 22. minuti je Zaprešićani su uspjeli preokrenuti rezultat, Gondžić je nakon ubačaja Ceraja zabio za vodstvo Intera 1:2.

U 59. minuti Mitu brzom kontrom pokušao ugroziti Interova vrata, ali mu je nedostajalo koncentracije pri realizaciji.

U 66. minuti nakon gužve u šesnaestercu Rijeke, Gondžić je zapucao, lopta se odbila, pa je pokušao Zekić, a lopta se odbila od rijekinog igrača Kneževića i ušla u njihov gol za 1:3.

U 71. minuti Katulić je, nakon asistencije Danijela Šarića, smanjio razliku i zabio Rijekin drugi gol za 2:3.

Katulić nakon par minuta ponovo zabija, ponovo nakon asistancije Šarića, i izjednačava rezultat na konačnih 3:3.

Riječane ove sezone na Kantridi nitko nije uspio pobijediti, pa tako ni Inter, kojemu je za naslov prvaka trebala pobjeda protiv Rijeke i poraz ili remi Hajduka na Poljudu.

Pred 10.000 gledatelja na stadionu Kantrida sudio je Trivković iz Splita.

Pročitajte više