Hajduk se izgubio u međimurskoj magli: "Više nismo normalni, ne znamo što nam se događa"

HAJDUK je u 7. minuti utakmice protiv Međimurja poveo golom Ibričića, ali nakon toga više ništa nisu pokazali. Završilo je 1:1, a i taj bod je više nego što je Hajduk zaslužio. Izjednačujući pogodak zabio je Golubović u 36. minuti, a domaćini su do kraja utakmice imali još nekolicinu dobrih šansi koje nisu uspjeli iskoristiti.

> Tijek susreta

> Inter i Cibalia rutinski odradili posao, Osijek priuštio navijačima rijetko viđenu nogometnu feštu

U ostalim večernjim utakmicama Osijek je slavio protiv Zagreba u Gradskom vrtu 5:3, Cibalija je u Kranjčevićevoj pobijedila Croatiju Sesvete 3:0, a istim rezultatom je protiv Rijeke u Zaprešiću slavio Inter. Treba napomenuti i da su Riječani dobar dio susreta igrali s igračem manje nakon što je Cerić isključen u 18. minuti.

Edoardo Reja u Čakovec je došao s idejom da se "pobjednička momčad ne mijenja" pa je na teren tako poslao gotovo identičan sastav poput onog kojem je na Poljudu suprotstavio Dinamu. Prisilne promjene dogodile su se tek u obrambenoj liniji s obzirom da su Pandža i Maloča morali propustiti susret. Značilo je to i da su priliku s klupe morala čekati dva najzvučnija Hajdukova pojačanja, braća Sharbini.

Ibričić: Tužno je reći, ali na kraju moramo biti zadovoljni s bodom

Jedan od njih je dočekao šansu, Reja je u drugom poluvremenu bio primoran posegnuti za Anasovim uslugama, ali ništa nije pomoglo. Hajduk je na gostovanju kod Međimurja bio dezorijentiran, neprepoznatljiv, sasvim izgubljen u magli koja se spustila nad stadion. Bijeli nisu "grizli", gotovo da i nisu stvarali šanse nakon onog početnog pogotka Senijada Ibričića.

"Tužno je reći, ali na kraju moramo biti zadovoljni s bodom", pokunjeno je nakon utakmice priznao Senijad Ibričić, koji je u 7. minuti Andrićevu dubinsku loptu primio na desnoj strani kaznenog prostora i pretvorio je u pogodak. "Sve nam se otvorilo, rano smo poveli i imali kod 1:0 još jedan zicer, ali nismo ga iskoristili. Kasnije smo se sasvim ugasili, a Međimurje je imalo par odličnih prilika", kaže Ibričić.

Na licu Hajdukove "desetke" vidljiva je bila frustracija. Nikome u sastavu, kaže Ibro, nije jasno što im se događa. "Više nismo normalni. Protiv Dinama smo svi igrali odlično i sad smo došli tu na utakmicu s Međimurjem i bili sasvim neprepoznatljivi. Svi jedva čekamo kraj polusezone, nešto se mora promijeniti", podvukao je Ibričić nakon utakmice.

Hajduk jedva izvukao bod

Prednost bijelih trajala je tek pola sata. U 36. minuti Bojan Golubović je zabio za 1:1. Međimurje je iskoristilo grešku Šerića, koji je prodao loptu Ciceru Limi. Lopta je odbijena do Golubovića koji ju je poslao u mrežu. "Cijeli tjedan smo se spremali za ovu utakmicu i znali smo da samo maksimalnim angažmanom možemo uzeti bod ili tri boda protiv velikog Hajduka. Čestitao bih suigračima na svemu što su pokazali i Hajduku na fer i korektnoj igri", naglasio je Golubović.

U drugom poluvremenu Reja je sve karte bacio u napad. Ušli su Anas Sharbini i Vukušić, kao i Marijan Buljat koji je zamijenio ozlijeđenog Ivana Strinića. O težini Strinićeve ozljede zasad nema informacija, ali poznato je da se radi o zadnjoj loži pa će gotovo sigurno morati propustiti nekoliko utakmica. Rejini "džokeri s klupe" nisu Hajduku donijeli prednost. Inicijativa je ostala u nogama domaćeg sastava koji je imao nekoliko vrhunskih šansi za pobjedu među kojima se posebno ističe Melnjakova vratnica u 64. minuti.

Na samom kraju utakmice, u sudačkoj nadoknadi, Hajduk je ipak imao šansu za pobjedu, ali Vukušić je vrlo loše reagirao. Mladi napadač ulazio je u kazneni prostor po lijevoj strani, dok je Anas Sharbini čekao povratnu loptu na petercu. Da se odlučio na dodavanje, Sharbini bi se našao u nepromašivoj šansi, ali Vukušić je pucao direktno pa je lopta završila točno u rukama vratara Banovića.

Pročitajte više