Hajduk stao iza Torcide: "Split traži smjenu Zorana Cvrka, on potiče huliganizam!"

SLUČAJ Andora ostavio je mnoge repove. Igra Bilićeve momčadi u drugom je planu, a očigledno i u silaznoj putanji, ali dominantnija je tema o "balkanskom bloku".

Toricda je s današnjim danom podigla prijavu za klevetu protiv Zorana Cvrka, zatraživši i njegovu ostavku na mjesto povjerenika HNS-a za sigurnost.

, ali primjerice, već u sljedećoj je dodao kako su kasnije bacali baklje oni koji su se htjeli dokazati Torcidi. 

Hajduk i Torcida u velikoj ljubavi

U namjeri da "speru ljagu sa svojih članova", a koju im je "nanio sramotnim" izjavama prvi pendrek Rusanove, Zoran Cvrk, Torcida je izdala priopćenje, ali i sudsku tužbu. Uz bok im je službeno stao i Hajduk, njihova je ljubav sada neizmjerna. Početkom vikenda čelnici su dali slučaju dodatni značaj, kada je njihov stav o Zoranu Cvrku izrekao službeno glasnogovornik Hajduka Davoor Pavić. Hajduk i Torca u mišljenjima su ujednačeni; traži se Cvrkova smjena i  osuđuje se pravni državni aparat.

"Hajduk je tražio izuzeće Cvrka radi tendencioznog izvještaja nakon utakmice Hajduk - Dinamo odigrane u veljači. Ne želimo biti ničiji odvjetnici, ali ćemo stati iza naših pravih navijača! Takvim izjavama Cvrka samo se potiče huliganizam, ne znamo kako je spoznao da se radi o članovima Torcide, nije ih valjda legitimirao. Huliganizam osuđujemo, ali prave navijače ćemo braniti! Isto tako, zar je zadatak Torcide da suzbija nerede? Zna se čiji je to posao", ističu u Hajduku, piše Glas Dalmacije.

Nismo nosili baklje u Andoru

Torcida  je u svom priopćenju istakla:

"Torcida je organizirala put zrakoplovom za 100 svojih članova, i odgovorno izjavljujemo kako su naši pripadnici u Andoru stigli bez ikakvih drugih "artikala“ osim navijačkih obilježja. Isto tako sa sigurnošću tvrdimo kako nitko od pripadnika Torcide nije imao kod sebe niti jednu jedinu baklju niti je istu zapalio. Jedina poveznica ovog slučaja sa nama jest što se Torcidin transparent nalazio nedaleko od osoba koji su akteri bacanja baklji u teren. Te iste osobe nisu pripadnici Torcide, niti su navijači Hajduka.

Naša namjera nije da mi prokazujemo počinitelje, niti je to između ostalog posao kojim bi se trebala baviti Torcida, ali isto tako ne želimo trpjeti medijsku hajku i snositi eventualne posljedice za nešto što nismo napravili.

U tu svrhu, KNH „Torcida“ - Split, s današnjim danom podiže sudsku tužbu protiv g.Zorana Cvrka zbog klevete, a od HNS-a tražimo njegovu smjenu s dužnosti povjerenika za sigurnost, jer smatramo kako osoba koja obnaša takvu funkciju, nema pravo izlaziti u javnost sa neprovjerenim informacijama te na osnovu insinuacija, nepravedno i neutemeljeno optužiti našu udrugu za ekscese koji su se događali za vrijeme odigravanja navedene utakmice.

Torcida je također istaknula da ovim činom sa sebe odbacuje odgovornost za eventualne posljedice Fifine kazne.

D.R.
Foto: Cropix, Drago Sopta, Index

Pročitajte više