HNL

Određen raspored zaostalih utakmica. Hajduk čeka pet derbija u mjesec dana

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

OBJAVLJEN je raspored odigravanja zaostalih utakmica Prve HNL iz jesenskog dijela sezone.

U najgorem ritmu će svakako igrati Hajduk koji će od 27. siječnja do 27. veljače po dva puta igrati protiv Rijeke i Dinama. Već 27. siječnja Splićani gostuju kod Dinama u zaostaloj utakmici 13. kola, zatim im 10. veljače slijedi odigravanje susreta petog kola protiv Rijeke na Rujevici, a u redovnim kolima će Hajduk igrati protiv Dinama i Rijeke 20. i 27. veljače.

Hajduk na pripreme kreće već sutra

U tom će razdoblju Hajduk odigrati osam prvenstvenih utakmica, a osim četiri derbija, Hajduk čekaju i susreti protiv Lokomotive, Istre 1961 i Slaven Belupa na Poljudu te u gostima protiv Osijeka.

Splićani su u jesenskom dijelu sezone završili na razočaravajućem petom mjestu prvenstvene ljestvice sa 17 bodova, čak 16 manje od vodećeg Dinama. U posljednja tri kola upisali su poraze protiv Rijeke, Varaždina i Gorice. Na pripreme kreću sutra, a glavni dio će odraditi u Postiri na Braču.

Zabranjeno je odigravanje utakmica u terminima Uefinih natjecanja

Od preostalih nadoknada valja istaknuti onu koja će biti odigrana prva između Dinama i Rijeke na Maksimiru 19. siječnja.

"Raspored odigravanja odgođenih utakmica napravljen je na osnovu konzultacija obavljenih među nadležnim tijelima HNS-a, uvažavajući obveze GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, mogućnosti u odnosu na utvrđeni kalendar natjecanja i broj odgođenih utakmica pojedinog kluba te obveze klubova u natjecanju Hrvatskog nogometnog kupa. Također, pri utvrđivanju rasporeda posebno se vodilo računa o poštivanju obaveza preuzetih iz ugovora s partnerom za TV prava lige i mogućnosti izravnih televizijskih prijenosa utakmica u odnosu na programske i produkcijske mogućnosti, kao i obvezu poštivanja UEFA kalendara i zabrane odigravanja prvenstvenih utakmica u terminima UEFA klupskih natjecanja. Kako bi se moglo ispoštivati sve neophodne uvjete te istodobno odigrati sve odgođene utakmice do kalendarom natjecanja zakazane prve stanke u sezoni Proljeće 2021., sukladno ovlastima iz Propozicija natjecanja HT Prve lige donesena je Odluka kao u izreci", piše u obrazloženju Povjerenika Josipa Breznog.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više