hnl

HAJDUK - VARAŽDIN 2:0 Kontroverzni gol i prekrasni autogol slomili goste na Poljudu

Foto: Pixell

HAJDUK je na Poljudu u utakmici 24. kola HNL-a s 2:0 pobijedio Varaždin. Splićani su poveli golom Čoline u 8., a konačnih 2:0 je postigao Memija autogolom u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Ovo je treća Hajdukova vezana pobjeda u prvenstvu i četvrta ukupno. Dva puta je Hajduk u HNL-u dobio Rijeku, a Zagreb je pao u Kupu.

Gledali smo poprilično dosadnu i nesadržajnu utakmicu, posebice u drugom dijelu. Najvažniji trenutak susreta se dogodio već u osmoj minuti. Sve je pokrenuo Livaja po desnoj strani, donio je loptu u srce kaznenog prostora gostiju. Lopta se odbila na 16 metara, točno na udarac Čoline. Lopta je putem do vrata pogodila Gabrijela Bobana i omela je Horkaša. Ipak, VAR soba je upozorila suca Pajača da provjeri je li gol regularan jer je Livaja u trenutku šuta Čoline protrčao ispred Horkaša i postavilo se pitanje je li ga omeo. Ipak, Pajač je nakon dosta duge provjere priznao gol.

Do 40. minute nismo vidjeli baš ništa, a onda je Marko Livaja krasno prošao i još bolje tukao s nekih 16 metara. Snažan prizeman udarac Horkaš je jedva obranio i odbio je loptu u korner.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Hajduk je ni iz čega poveo 2:0. Bila je to nevjerojatna greška Memije. Igrač Varaždina je zabio krasan autogol. Jurić je uputio jedan bezazleni ubačaj u 16 metara, Horkaš je izletio po lotu, Memija ga nije vidio, želio mu je vratiti loptu, ali udarcem glavom je krasno zabio u vlastitu mrežu.

U nastavku utakmice gledali smo još lošiji nogomet nego u prvih 45 minuta. Doslovce se nije događalo baš ništa. Jedina vrijedna spomena je ozljeda golmana Varaždina Horkaša kojeg je zamijenio bivši reprezentativac Hrvatske Zelenika.

Također, odlični Talijan u dresu Hajduka Marco Fossati je u samoj završnici utakmice u razmaku od desetak minuta dobio dva žuta kartona i morao je prije vremena na tuširanje. Nije ni Varaždin završio utakmicu u kompletnom sastavu. Djou je u 91. minuti nagazio Atanasova i zaradio je drugi žuti karton.

S nova tri boda Hajduk je skočio na četvrto mjesto sa 32 boda, koliko ima i peta Rijeka, a oba su sastava odigrala po 22 utakmice, dok je Varaždin ostao osmi sa 22 boda, koliko ima i sedmi Slaven Belupo, dok deveta Lokomotivom sada ima 20 bodova. Na dnu je Istra 1961 sa 17 bodova.

HAJDUK: Kalinić - Vušković, Simić, Mujakić - Todorović, Jurić (od 61' Atanasov), Fossati, Čolina - Kačaniklić (od 61' Jairo), Livaja - Umut (od 87' Jakoliš)

VARAŽDIN: Horkaš (od 66' Zelenika) - Čelić, Stolnik, Pellumbi (od 68' Benko) - Memija (od 46' Tkalčić), Postonjski (od 68' Posavec), Senić (od 46' Djou), Urata - Herrera, Boban - Obregon

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više